-Hirdetés-

Visszatér a ciklon Békés, és Csongrád megyébe, lőttek a “tiszta” hétvégének! Részletek!

A mai nap a várakozásoknak megfelelően időjárásunk jelentősen javuló tendenciát mutatott, de csak átmenetileg, szombaton ismét tiszteletét teszi a csapadékzóna Békés, és Csongrád megyében, lássuk mi várható?

A mai nap 17 fokon tetőztek a hőmérsékletek, mérsékelt északnyugati szél munkálkodik, felhőátvonulások előfordulnak ugyan, de erre számítani lehetett.

Rendkívül hideg reggelre ébredhetünk, a hőmérsékletek Békés, Csongrád megy több pontján bőven 10 fok alá süllyednek majd, és a délelőtti órákban még némi napsütéssel is számolhatunk, 18 fokon tetőznek a napi maximum értékek szombaton.

A déli órákban erős felhősödés veszi kezdetét, Ukrajna irányából visszapörög a csütörtöki ciklon térségünkbe, és szombaton este 17 óra után egyre többfelé elered az eső.

Békés megyében várható egyébként több eső, Csongrád megyét csak súrolni fogja a visszatérő ciklonális mező mellékága, délután árnylatnyit megélénkül a délnyugati szél.

Vasárnap dél magasságában szűnik a csapadék, a hét utolsó napján mindössze 18 fokos napi maximum értékekkel számolhatunk, és egyenlőre nagyon úgy tűnik hogy a vénasszonyok nyara még messze van ( vagy idén nem is lesz).

A közelgő cikonális zóna mozgása, kiterjedése jól megfigyelhető radar, és műhold képünkre átkattintva, ami menüpontunkban található.

Amennyiben hasznosnak találta előrejelzésem megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az előrejelzés alatt található facebook jelre kattintva.