Hírek

17 ezer család jut jövőre jelentős plusz juttatáshoz! Részletek!

- Hirdetés

A sok rossz hír után kézenfekvő, és várható volt, hogy valami jó döntés is születik, egekben az élelmiszer, és az üzemanyagok ára, a fizetések, és nyugdíjak szinte stagnálnak, ezúttal plusz juttatásról döntöttek, íme a részletek!

Tizenhétezer család jogosult a gyermekek otthongondozási díjára (gyod), amely jövőre egységesen havi bruttó százezer forintra nő, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család és ifjúságügyért felelős államtitkára vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin azt mondta, a juttatást minden szülő megkapja, aki önellátásra képtelen gyermekről gondoskodik otthon. A jogosultság független a gyermek korától.

Hangsúlyozta, a gyod a következő három évben folyamatosan emelkedik, 2022-re az akkori minimálbérnek megfelelő összeget kapják majd az érintettek.

Azoknál a családoknál, ahol más közeli hozzátartozót gondoznak, megmarad a jelenlegi három kategóriás ápolási díj, de ennek is emelkedik az összege.

Január 1-től 15, a következő három évben pedig öt-öt-öt százalékkal, tehát összesen harminc százalékkal, tette hozzá az államtitkár.

Forrás: www.mfor.hu