Mezőgazdaság

18 milliárd forint gomba-és hűtőházakra

- Hirdetés
0 SharesHírek

2018. július 08., vasárnap • 10:58 18 milliárd forint gomba-és hűtőházakra

-- Hirdetés

Több mint 180 agrárvállalkozás épít vagy fejleszt gomba- és hűtőházakat 18 milliárd forintos támogatással. A jövőben ezek a számok növekedni fognak.

Kiss Miklós Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken Csornán járt, ahol a Hanság-Fertőmenti Zöldség-Gyümölcs Termelői Értékesítő Szövetkezet 256 millió forintból felépült hűtőházát adták át – olvasható a minisztérium közleményében.

Az elnyert, mintegy 150 millió forint vidékfejlesztési forrásnak köszönhetően a Hanság-Fertőmenti TÉSZ egy 450 tonna kapacitású hűtőházzal gazdagodott, így egész éven át friss áruval láthatja el a vásárlókat, mivel a hűtőházban tárolt áru az értékesítésig megőrzi kiváló minőségét.


fotó: Pixabay

Emellett pedig a beruházás megvalósulásával a TÉSZ tovább erősítheti piaci pozícióját, növelve a gazdálkodók termelési és értékesítési biztonságát. A fejlesztés a vidéki foglalkoztatáshoz is hozzájárul, mivel új munkahelyek jönnek létre a csornai telephelyen – mondta beszédében az AM államtitkára.

Kis szerint a vidékfejlesztési támogatással megvalósult beruházás jó példa arra, hogy termelői összefogással a gazdálkodók sikeresebbek lehetnek és nagyobb fejlesztéseket álmodhatnak meg, illetve hozhatnak létre.

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy a csornai beruházás az első olyan nagyobb fejlesztés, ami a sikeres közbeszerzés lefolytatása után, a tervezettnél hamarabb, vidékfejlesztési támogatásból valósult meg. Az összesen több mint 256 millió forintból megépült hűtőház jól példázza a termelői összefogás erejét és a kertészeti ágazat folyamatos innovációra való képességét és igényét.

A kertészeti ágazat fejlesztésére meghirdetett beruházási pályázatok esetében már összesen 70 milliárd forint sorsáról döntöttek, ami mintegy 4500 mezőgazdasági vállalkozás támogatását jelenti.

agrotrend.hu / Agrárminisztérium

nyomtatható verzió küldés e-mailben


0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez