Mezőgazdaság

25 év, 25 kiállítás – Elkezdődött az állattenyésztés ünnepe

- HirdetésÁllattenyésztés

2018. május 10., csütörtök • 11:47 25 év, 25 kiállítás – Elkezdődött az állattenyésztés ünnepe

-- Hirdetés

Megnyílt a jubileumi XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár!

A kiállítás mára a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb jelentőségű szakmai találkozójává vált, amelyet a hódmezővásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. szervez kezdettől fogva a Magyar Állattenyésztők Szövetségének és tagszervezeteinek társrendezésében.


Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója – fotó: agrotrend.hu

– Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szervezésénél a legfontosabb szempont a szakmaiság – mondta megnyitó beszédében Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója. – A kiállítás a folyamatos fejlődés, valamint a mennyiségi és minőségi megújulás révén vált hazánk legjelentősebb mezőgazdasági rendezvényévé – tette hozzá.

A 3 napos seregszemle során az állattenyésztés nyolc ágazata, a ló-, a szarvasmarha-, a sertés-, a juh-, kecske-, a baromfi-, díszbaromfi-, és nyúltenyésztők, a halászat, vadászat, valamint az állattenyésztés és az ahhoz kapcsolódó növénytermesztés szakiparának legjelesebb képviselői mutatkoznak be.


fotó: agrotrend.hu

A hazai mezőgazdaság jelentős része megjelenik a vásárhelyi kiállításon, a szaporodásbiológiától a tartástechnológián át a takarmányozásig minden – az állattenyésztéshez szükséges – szakterület képviselőit, a vetőmag-előállítókat, műtrágya-forgalmazókat, gépgyártókat, gépforgalmazókat, a különböző technikák és technológiák képviselőit meg lehet találni a seregszemlén.

– A magyar állattenyésztés folyamatosan jelentős kihívásokkal áll szemben. Az elmúlt években a tejpiaci és baromfiágazati problémák voltak a porondon, most pedig az afrikai seréspestis jelenti a problémát – jelentette ki Győrffy Balázs. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke kiemelte, hogy ez egy olyan probléma, ami egy jelentős összefogást igényel a szakmapolitika, a gazdasági szereplők és az ágazat, az ellátólánc minden egyes szereplője részéről.


Győrffy Balázs NAK-elnök – fotó: agrotrend.hu

– A tejpiaci problémák megoldása során megtanultuk, hogy a kiskereskedelmi láncokkal érdemben és rendszeresen kell egyeztetni ahhoz, hogy a problémákon túllendüljünk. Ott tudtunk sikereket elérni és azt gondolom, hogy most is együtt kell fellépni és minden lehetőséget megragadni ahhoz, hogy kellő komolysággal kezelve védjük az ágazat érdekeit – tette hozzá a köztestület elnöke.


fotó: agrotrend.hu


fotó: agrotrend.hu

agrotrend.hu

nyomtatható verzió küldés e-mailben


Csatlakozzon a beszélgetéshez