Érdekességek

Árvaháztól a világhírig

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Bizonyára a hölgyek körében népszerűbb ez az elfoglaltság, de (ahogy a családban tapasztaltam) nem mindenki tud túllépni az első sál elkészítésén. Van, aki még azt sem fejezi be.

De ha valaki rákap az ízére, abból fantasztikus dolgok tudnak kisülni.

És hogy bebizonyítsuk, a horgolás nem csak a nagyik kiváltsága, ismerkedjenek meg ezzel az etióp csodafiúval, aki 5 évesen kezdte el megtanulni a horgolás fortélyait.

Jonah Larson

igazi internetes szenzáció lett a nem mindennapi hobbijának köszönhetően.

A ma 11 éves srác története végigsöpört az interneten, és ennek köszönhetően ma már 133.000 Instagram követője van, a YouTube-on pedig 26.000 feliratkozó követi a videóit.

Nem mellékesen pedig saját vállalkozást is indított!

Nevelőszülők

adoptálták az etiópiában született kisfiút, aki 5 évesen, a YouTube-on talált videók segítségével kezdte el megtanulni a horgolás alapjait és teljesen rákapott!

Nem tartott sokáig, hogy elsajátítsa a fortélyokat, és hamarosan elkezdett takarókat, asztalterítőket és kesztyűket készíteni.

A vállalkozás

Az édesanyja, Jennifer segítségével Jonah elindította a saját vállalkozását Jonah’s Hands néven, amelyen keresztül az általa készített termékeket értékesíti. Miután a történetét felkapta az internet, elképesztő mennyiségű rendelést kapott. Több ezren szerettek volna tőle vásárolni, ezért Jonah anyukája úgy dönött, hogy ezek nagy részét visszamondja, hiszen egy hatodikos fiúnak nincs ennyi ideje.

Rajongók

Ennek a tehetséges 11 éves fiúnak már rajongói is vannak. Sok emailt kap olyanoktól, akik maguk is rajonganak a horgolásért, és még leckéket is kérnek tőle! Nem tartott sokáig, mire úgy kezdtek rá hivatkozni, mint csodagyerekre.

A könyv

Jonah jelenleg egy könyvön dolgozik, nem teljesen váratlanul a horgolás témakörében.

Hogy okos, már bizonyítást nyert, hiszen egy jól sikerült IQ tesztnek köszönhetően ugrott egy osztályt.

Hello, Crochet Friends! címen fog megjelenni a könyve, de a fiúnak ennél is nagyobb tervei vannak a jövőre nézve. Bár a horgolás is remek dolog, ő egy nap mégis inkább sebész szeretne lenni.

horgolás

De nem csak ebben elhivatott.

Arra is használja a tehetségét, hogy szülőhazáján, Etiópián is segítsen, ahogy csak tud.

Nemcsak az elkészült darabokból küld oda, de gyűjtést is szervezett, hogy segítsen az etióp gyerekeknek az álmaik elérésében.

Már majdnem elérte a kitűzött 15.000 dolláros célt!

Ha segítenél neki, ide kattintva megteheted.

Nézd meg néhány munkáját: