Érdekességek

5 tipp darázscsípés kezelésére!

- Hirdetés

Rendkívül sok darázsfajt ismerünk, és sajnos igen sokan allergiásak csípésükre, s bizony a darazsak nem félnek használni fegyverüket, csípésük ritkán akár halálos kimenetelű is lehet, íme néhány jó tanács, mit tegyünk, ha mégis megtörtént a baj.

5 tipp darázscsípés kezelésére:

1 – Víz:

Ha a darázscsípést követően azonnal hideg vizet engedsz az érintett testfelületre, a víz azonnal enyhíteni fogja az égető érzést. Néhány perc alatt szinte teljesen elmúlik a fájdalom.

2 – Ecet:

Az étkezési, 10 százalékos ecetet már nagyanyáink is előszeretettel alkalmazták a darázscsípés kezelésére. Igaz, nem túl kellemes az illata, viszont vattapamacsra cseppentve egy keveset, azt rányomva a fájdalmas testfelületre, szinte azonnal enyhülést hoz a darázscsípés ellen.

3 – Vöröshagyma:

Vágj félbe egy vöröshagymát, s nyomd a csípés helyére. A hagyma leve pillanatok alatt “kiszívja” az égető érzésért felelős anyagot, a fájdalmat hatékonyan és gyorsan csillapítja. Hogy kicsit kellemetlen az illata? Még az sem számít, fő, hogy darázscsípés ellen megfelelő megoldást nyújt.

4 – Almaecet, és szódabikarbóna:

Néhány csepp almaecetet úgy keverj el a szódabikarbónával, hogy krémes állagú keveréket kapj. Kend be vele a darázscsípést helyét, hagyd rajta egészen addig, amíg a fájdalom enyhül. A keverék szúnyogcsípés ellen is hatékony.

5 – Levendula:

Nemcsak azért érdemes a kertben levendulát nevelni, s mert isteni illata van, és lila virágai káprázatosan szépek, hanem azért is, mert intenzív illata a legtöbb rovart távol tartja, ráadásul a darázscsípésre is igen hatásos.

A fájdalom így gyorsan enyhül, ha a frissen leszedett levendula levelével, s virágával bedörzsölöd a csípés helyét.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.