Hírek

56 éves férfi támadt a halőrre! Részletek!

- Hirdetés
172 Shares

A sértett társadalmi halőrként tevékenykedett a Zala Megyei Halgazdálkodási Hatóság alkalmazásában, feladata a halászati őrzés és a halállomány-védelem biztosítása érdekében a hivatásos halászati őr munkájának segítése volt.

Nem árt tudni, hogy a társadalmi halőr a 2013. évi CII. törvény rendelkezései alapján jogosult a halfogásra jogosító papírok és engedélyek ellenőrzésére, azok átvételére, ezen okmányok visszatartására, és a hivatásos halászati őrnek történő átadására.

-- Hirdetés

A vádlott 2018. április 15-én, Letenyén, a Hosszúvízen szólalkozott össze a sértettel, aki éppen a helyszínen szolgálati feladatát ellátó, hivatásos halászati őr munkáját segítette. E tevékenysége során, a délelőtti órákban ellenőrizte a terhelt horgászati okmányait, többek között a horgászengedélyét is.

Ennek során keveredett szóváltásba a terhelttel, amely kialakult vita miatt a sértett a helyszínre hívta a hivatásos halászati őrt, eztán a vádlott horgászengedélyét a halászati őrnek átadta, majd közösen intézkedtek tovább a terhelttel szemben.

Az eseményről jegyzőkönyvet állítottak ki, melyben rögzítésre került, hogy a terhelt a halőri munkát akadályozta, a halőrrel szemben agresszíven viselkedett: a sértettet vízbe dobással fenyegette meg, s a jegyzőkönyvet sem volt hajlandó aláírni, majd a halászati okmányait hátrahagyva a helyszínt elhagyta.

Az eset a vádlott részéről nem maradt annyiban, ugyanis 2018. június 11-én, délelőtt 11.00 óra körüli időben egy VW Golf típusú személygépkocsival, családja társaságában érkezett be Nagykanizsára, mikor észrevette, hogy egy autósiskola előtt, autójában ülve várakozik a sértett.

Erre a vádlott a fiával együtt kiszállt a gépjárműből, és odamentek hozzá, hogy a két hónappal azelőtti horgászengedélyének elvétele miatt kérdőre vonják. Az 56 éves vádlott folyamatosan fenyegetni, szidalmazni kezdte az autójában ülő sértettet, majd a lehúzott ablakon keresztül többször megpróbálta megütni, miközben indulatosan azt kiabálta neki: „hol van az engedélyem”.

Időközben a sértett értesítette a rendőrséget és kiszállt az autójából, s azért, hogy a vádlottat a helyszínre szállító gépkocsi rendszámát leolvassa, megindult a VW Golf felé. Ekkor a terhelt ököllel, egy alkalommal a fején megütötte, s mivel a terhelt és rokonai nem akarták megvárni a rendőri intézkedést, eztán a helyszínről az autóval elhajtottak.

A bántalmazás következtében a sértett a fej zúzódásos és a nyak zúzódásos sérüléseit szenvedte el, mely sérülések gyógytartama körülbelül 7 nap volt. Mivel a terhelt a társadalmi halőr tevékenysége miatt bántalmazta utóbb a sértettet, ezért aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolta meg a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

-- Hirdetés
172 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez