Hírek

60 kg harcsát gereblyéztek, de lebuktak!

- Hirdetés

A napokban ismét orvhorgászokat fogtak a halőrök, akik tiltott módszerrel akartak eltulajdonítani több harcsát is, de lebuktak, a halőrök résen voltak, mivel ez bűncselekmény, így bizony súlyos büntetésre is számíthatnak az orvhorgászok!

2019 január 18-án a Tisza-tavon, a Halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvény által kiemelten tiltott eszközzel és módszerrel (gereblyézés) horgászott két tiszanánai férfi. Az elkövetők a már vermelő harcsákat vették célba, nem kis eredménnyel, tájékoztat a Tisza-tavi Sporthorgász Kft a a honlapján.

A Tisza-tavi Sporthorgász Kft. halőrei a Tisza-folyón, egy frekventált vermelő terület védelme érdekében több napon át tartó megfigyelést végeztek, mivel előzetesen a bűncselekményre utaló nyomokat találtak.

A szervezett munka eredménye, hogy a bűncselekmény dokumentálása után a tettesek kézre kerültek.

Az elfogást követően a halőrök értesítették a Tiszai Vízirendészet munkatársait is, akik rövid időn belül előállították az elkövetőket a kiskörei rendőrőrsön.

A zsákmány 6 darab harcsa volt, melynek együttes tömege meghaladta a 60 kilogrammot.

Mivel fenti cselekmény önmagában is bűncselekmény, a rendőrség azonnal megkezdte a büntetőeljárás megindítását, valamint az egyik elkövetőt még helyszíni bírság megfizetésére is kötelezte mivel a halőri felszólításra nem volt hajlandó megállni.

A halőrök, halvédelmi bírság kiszabására irányuló feljelentést kezdeményeztek az elkövetőkkel szemben, tiltott eszközzel és módon történt horgászat miatt.

A tettesek több százezer forintos büntetésre számíthatnak.

Forrás: sporthorgasz.eu