Hírek

A benzinkutakon nagy áremelés jön pénteken!

- Hirdetés

Siessen, aki még olcsóbban szeretne tankolni, friss információk szerint igen komoly áremelés várható a benzinkutakon a pénteki napon, ismét a benzinesek járnak rosszabbul, bizony rájuk igen komoly emelés vár, lássuk, hogy változnak az árak.

Emelkednek pénteken az üzemanyagárak, jelentősebb a benzin, bruttó 6 forinttal literenként. A gázolaj átlagára bruttó 2 forinttal emelkedik majd. Így március végén a benzin átlagára 377 forint lesz, a gázolaj átlagára pedig 390 forintra változik.

A benzin ára ezzel literenként 377 forintra nő, a gázolajé 387 forintra csökken. A 95-ös benzin literje legutóbb március 15-én drágult bruttó 2 forinttal, 390 forintra.

A gázolaj ára múlt szerdán bruttó 3 forinttal 389 forintra csökkent.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Sajnos nem lehet tudni, hogy mikor lesz vége ennek az ámokfutásnak, de a nyári hónapokra a benzin, és gázolaj ára is elérheti, sőt meg is haladhatja a 400 forintos lélektani határt, és ez például a nyaralóknak nem jó hír, drága lehet a kikapcsolódás.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.