Hírek

A benzinkutakon nagy meglepetés várható!

- Hirdetés

Így, nyár közepén meglepően jó hír érkezett, a nagy emelések után végre csökkenni kezdenek a kutakon az üzemanyagárak, és ez a tendencia ezúttal tartósnak bizonyulhat, tehát szerda után akár még pénteken is csökkenés várható üzemanyag fronton.

Nem mindegy ez sem a nyaralóknak, sem a fuvarozóknak, és a mezőgazdászoknak sem, általában most, az év ezen időszakában emelkedni szoktak az árak, lássuk is, hogy mire számíthatunk a benzinkutakon.

A mol döntése szerint a benzin ára 6, a gázolajé pedig 4 forinttal csökken, értesült az MTI forrásokból, s így érdemes ezen a héten alaposan megtankolni, mert az olaj ára igen ingatag.

A dollár árfolyama nem változott a héten, így ez nem lesz hatással a hazai üzemanyagárak alakulására. A Brent csökkenés hozhat további árcsökkenést, ha az olajnagykereskedő úgy dönt.

A csökkentéssel a benzin literje 391 forintra, és a gázolajé 396 forintra mérséklődik. Az üzemanyagok ára legutóbb múlt pénteken változott, akkor a gázolaj literje 2 forintos emeléssel 400 forintra nőtt, a benziné 397 forint maradt.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között is. A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, így akkor egy liter 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, 449 forint.

Forrás: MTI