Mezőgazdaság

A fél ország ködben, dél körülre tisztul kicsit az idő

- Hirdetés
0 SharesAktuális

2018. március 08., csütörtök • 07:22 A fél ország ködben, dél körülre tisztul kicsit az idő

-- Hirdetés

A Dunától keletre a látástávolság pár száz méter, délután nyugaton felszakadozik a felhőzet. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé délnyugat felől eleinte ismét nedves, majd szárazabb léghullámok érkeznek, változékony időre számíthatunk.

A kora délelőtti órákig túlnyomóan borult lesz az ég, párás, helyenként ködös idő várható többfelé esővel, záporral, a ködös tájakon szitálással. A Dunától keletre az országban mindenhol életben van a figyelmeztetés, hat óránál is hosszabb ideig van sűrű köd.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető megjegyzése szerint a fagypont alatti, ködös tájakon néhol nem zárható ki ónos ködszitálás. A Dél-Dunántúlon több helyen 15-20 mm körüli eső hullhat.

Napközben a köd a legtöbb helyen feloszlik, közben nyugat felől fokozatosan vékonyodik, szakadozik a felhőzet, a Dunántúlon hosszabb, másutt rövidebb időre kisüt a nap.

A csapadékzóna egyre inkább kelet felé helyeződik, délután elsősorban a Dunától keletre várható csapadék.

Az északnyugati szél a Kisalföldön időnként megerősödik, majd a délutáni órákban délnyugatira fordul, és mérséklődik. Élénk lökések még ekkor is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. Késő estére 0, +4 fokra hűl le a levegő, hajnalban -3 és +2 fok között valószínű.

Este a Tiszántúlon is csökken a felhőzet, éjfélre a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. Éjjel nyugat felől fátyolfelhők úsznak fölénk, illetve foltokban köd képződik, a szélcsendes tájakon, főleg az ország keleti harmadában újra ködre kell készülni. Holnap valószínűleg Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lesz több órán át sűrű köd.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig

Pénteken még hosszabb napos időszakokra is számíthatunk, majd a következő napokban erősen vagy közepesen felhős időre van kilátás. Kezdetben csapadék nem lesz, majd vasárnap délutántól egyre többfelé várható eső, zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet az időszak első felében 7 és 15, vasárnap 9 és 19, hétfőn 11 és 17 fok között valószínű.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>