Mezőgazdaság

A hét közepén sem nyugszik felettünk a légkör

- HirdetésAktuális

2018. június 13., szerda • 07:09 A hét közepén sem nyugszik felettünk a légkör

A Kárpát-medencében folytatódik a záporos, zivataros idő, de szerdára hazánk túlnyomó részén megszűnik a hőség. Ismét narancs a fél ország, megint felhőszakadás miatt.

Erősen felhős ég mellett napközben hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Délelőtt kevesebb helyen, majd a déli óráktól ismét többfelé várható zápor, zivatar, legnagyobb eséllyel a Dunától keletre.

A hét közepén sem nyugszik felettünk a légkör 2

A figyelmeztető előrejelzés szerint

egy délelőtti átmeneti szünetet követően ismét több helyen, nagyobb számban az Alföldön várható zivatarok kialakulása, amelyeket elsősorban felhőszakadás (> 20-30, néhol > 50 mm), kisebb eséllyel jégeső (jégméret akár 2, 3 cm körül) és erős vagy viharos (50-75, esetleg > 80 km/h) szél kísérhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb.

A hét közepén sem nyugszik felettünk a légkör 3

Késő estére 17, 22 fok közé hűl le a levegő.

Az éjszaka első felében erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, zivatar, majd az ország déli, délkeleti felén megszűnik a csapadék, és szakadozik, csökken a felhőzet. Az északnyugatira, északira forduló szelet a Dunántúl nyugati felén erős, helyenként viharos széllökések kísérik, máshol még többnyire mérsékelt marad a légáramlás. A legalacsonyabb hőmérséklet 14, 19 fok között alakul.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig

Az időszak első felében erősen felhős vagy borult lesz az ég, később a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Több helyen és több alkalommal várható eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is előfordulhat.

A hét közepén sem nyugszik felettünk a légkör 4

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


Csatlakozzon a beszélgetéshez