Friss időjárásjelentés

A heves zivatarok napja jöhet Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló szerdai nap sem múlt el nyomtalanul, Békés, és Csongrád megye szerte kisebb területeken felhőszakadások alakultak ki, nyomokban jég is hullott, lássuk, hogy mire számíthatunk a folytatásban!

Ami bizonyos, hogy a kánikula, és a fülledt, kellemetlen időjárás még az előttünk álló napokban is vendégünk marad, záporokban, hevesebb zivatarokban sem lesz hiány, különösen igaz ez a csütörtöki napunkra.

Igazán enyhe reggelre ébredhettünk, 20-21 fokot mutatnak a hőmérők Békés, és Csongrád megye szerte, a mai napon nem a zavartalan napsütés fogad majd minket, Békés, és Csongrád megye legdélebbi részein már a reggeli órákban csapadékképződéssel kell számolnunk.

A csütörtöki nap során északkeleti szél lesz a meghatározója időjárásunknak, valamint az igen intenzív gomolyfelhőképződés, így a délutáni órákban már hevesebb zivatarok is érkezhetnek Békés, és Csongrád megye térségébe, melyeket felhőszakadás, és jégeső is kísérhet.

33 fokos napi maximum értékekkel számolhatunk, tetőfokára hág a fülledtség is, fontos kiemelni, hogy a hevesebb zivatargócok lokálisan, kisebb területekre lesznek jellemzőek, környezetükben a szél pillanatok alatt viharossá fokozódhat.

Heves zivatarok megjelenésével a csütörtöki napon Békés, és Csongrád megye szerte is számolni kell.

Péntekre stabilizálódik a légkör térségünkben, ismét fokozódik a kánikula, szombaton már akár 35 fokot is mérhetünk a délutáni órákban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

 

Csatlakozzon a beszélgetéshez