Mezőgazdaság

A hivatalos premier előtt lehet megkóstolni a villányi borvidék újdonságát

- Hirdetés
0 SharesHírek

2018. április 03., kedd • 10:29 A hivatalos premier előtt lehet megkóstolni a villányi borvidék újdonságát

-- Hirdetés

Nemzetközi szemlét és borkóstolót tartanak a portugieser népszerűsítésére április 6-án és 7-én Pécsen, amelyen először kóstolhatják meg a borkedvelők a villányi borvidék új "közösségi bisztróborát".

A hatodik Portugieser du Monde elnevezésű megmérettetésre hat magyar borvidékről és szerb, horvát, szlovén, szlovák, osztrák és német borvidékekről több mint 70 borral jelentkeztek – olvasható a szervezők tájékoztatójában.

Mint közölték, a nemzetközi portugieser-fajtaversenyt a rendezvény első napján bonyolítják le, amikor a nemzetközi zsűri előtt mérkőznek meg a benevezett borok. Az eseményre idén öt országból – Olaszországból, Spanyolországból, Svájcból, Ausztriából és Magyarországról – érkeznek a zsűri tagjai.

Másnap délután a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 galériájában adják át a championdíjakat, az aranyérmes és ezüstérmes boroknak járó elismeréseket, ekkor kóstolhatja meg a nagyközönség is a benevezett borok nagy részét, valamint a Pécsre érkező borászatok portugiesereken kívüli kínálatát is – ismertették.

fotó: Portugieser Du Monde – Facebook

A szervezők beszámoltak arról is, hogy a szombati kóstolófesztiválon lehet majd először megkóstolni, a hivatalos premier előtt a villányi borvidék újdonságát, egy portugieseralapú házasítást. A Redy elnevezésű "Y-generációs közösségi bisztróbor" tíz pincészet tolmácsolásában, tehát tíz verzióban érkezik a fesztiválra – hangsúlyozták.

A portugieser kékszőlőfajta egész Közép-Európában elterjedt, de sokszor lebecsülik

– fejtette ki korábban az MTI-nek a verseny főszervezője, Győrffy Zoltán.

A Portugieser du Monde célul tűzte ki, hogy azokat a termelőket fogja össze, akik hisznek a fajtában, annak jövőjében, és tesznek is érte

– fogalmazott.

agrotrend.hu / MTI

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>