Hírek

A horvát fuvarozók egyesülete felelősöket keres a téli szolgálatok felkészületlensége miatt

- HirdetésHorvátországban a rendkívüli időjárás továbbra is fennakadásokat okoz a közlekedésben. Már harmadik napja szünetel a Horvátország belsejéből Dalmácia felé irányuló kamionforgalom.

-- Hirdetés
Kamionstopra figyelmeztető felirat az M7-es autópályán Letenye közelében 2018. február 27-én. MTI Fotó: Varga György

A horvát fuvarozók egyesülete közleményt adott ki, amelyben felelősöket keres a téli szolgálatok felkészületlensége miatt. A szervezet szerint a kamionok már negyedik napja nem közlekedhetnek, a sofőröket magukra hagyták, kitéve a rendkívüli hidegnek.

Szégyen, hogy a járhatóbb utakat is lezárták a forgalom előtt, mint például a Zágráb-Gorican (magyar határ) útszakaszt, mert a téli szolgálat nincs felkészülve az extrém időjárásra vagy mert elfogyott az útszóró só – hangsúlyozták.

Jelezték, hogy Szlovéniában a kamionok a horvát határig zavartalanul közlekedhetnek, majd a horvát oldalon feltartóztatják őket, és napokig ott állnak.

Az egyesület tagjai pénteken találkoznak az illetékes minisztérium képviselővel, valamint a Horvát Utak és a Horvát Autóutak vállalatok vezetőivel, hogy megoldást találjanak a kialakult helyzetre.

Forrás: MTI

(Ezt a cikket 4 alkalommal tekintették meg.)-- Hirdetés

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>