Hírek

A kamionost azonnal eltiltották a vezetéstől!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A lengyel kamion sofőrje egy régebbi halálos közúti közlekedési baleset miatt bevezetett forgalomkorlátozás ellenére sem tartotta be a követési távolságot és balesetet okozott. A Miskolci Rendőrkapitányság eltiltotta vezetéstől.

Egy kamion sofőrje 2019. január 21-én, 8 óra 50 perckor, az M30-as autópályán haladt épp Miskolcról, Budapest felé, amikor neki hajtott egy szlovák felségjelezésű nyerges vontatónak. Az adatok szerint az anyagi káros közúti közlekedési baleset okozója nem vette figyelembe az útszakaszon bevezetett rendőri forgalomkorlátozást.

Nem tartott megfelelő követési távolságot, így neki hajtott az előtte lassító kamionnak. A szabálysértésen tetten ért sofőrt előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra, ahol beismerte a szabálysértés elkövetését.

A hatóság aznap meghozott első fokú határozatában, az 53 éves kamionsofőrt három hónapra eltiltotta a járművezetéstől és pénzbírsággal sújtotta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya most felhívja a közlekedők figyelmét, hogy folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés, hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Forrás, és fotó: www.police.hu