Friss időjárásjelentés

A kánikula mellé heves zivatarok érkezhetnek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
181 Shares

A keddi napunk is a kánikula jegyében zajlott, azonban a délutáni órákban kisebb területeken felhőszakadások alakultak ki, a szerdai napunk már nem a napsütésről szól, lássuk a folytatást!

A kedd reggeli órákra érezhetően megnőtt a légköri labilitás Békés, és Csongrád megye térsége felett, jól jelzi ezt, hogy a mai napon már nem szikrázó napsütésre ébredhettünk, bár az éjszaka ennek ellenére rendkívül enyhének bizonyult, 21 fokig süllyedtek mindössze a hőmérsékletek.

-- Hirdetés

A szerdai napon kelet felől egyre több felhő sodródik térségünkbe, és ezzel egy időben a gomolyfelhőképződés is egyre intenzívebbé válik Békés, és Csongrád megye térsége felett.

A sok felhőátvonulás ellenére a kánikula ma sem kegyelmez, 33-34 fokig emelkednek a hőmérsékletek a délutáni órákra, a szél iránya váltakozni fog, növelve a légköri labilitást, ami délutánra, valamint estére meghozza “gyümölcsét”.

Bizony, a mai napon Békés, és Csongrád megye több pontján számíthatunk kis területet érintő, de viharos zivatargócok megjelenésével, melyek környezetében a légmozgás pillanatok alatt viharossá fokozódhat, felhőszakadás, és jégeső sem kizárt kisebb körzetekben.

Kiemelendő, hogy az intenzív, károkat okozó légköri jelenségek kisebb területeken munkálkodnak majd, azonban a szerda délutáni, és esti órákban Békés, és Csongrád megye több pontján is lecsaphatnak a hevesebb zivatarok.

A folytatásban marad a kánikula, és időjárásunk záporos, zivataros jellege a csütörtöki napra is átnyúlik majd.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

 

-- Hirdetés
181 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez