Érdekességek

A koronavírus második hulláma ekkor érkezhet!

- Hirdetés

Mindenek előtt felhívnám a figyelmet a főcímre, hogy a koronavírus második hulláma ekkor érkezhet. Tehát feltételes mód, nem pedig kijelentés, hanem véleményalkotás és számos tényezőtől függ, lássuk, mik is azok.

Alapvetően ahány ország, annyi szokás, és minden országban máshogy kezelik,  és így a lakosság is ekként áll hozzá, legyen Egyesült Államok, Magyarország, vagy Belgium s de még rengeteg országot sorolhatnánk, akár Afrikai, Ázsiai országokat is.

Elsősorban nem a járványon múlik majd, hogy mikor érkezik vagy hogy lesz-e második hullám, hanem az emberek hozzáállásán, hogy mennyire felelősségteljesek, és az adott kormány hogyan kezeli a vészhelyzetet, milyen gyorsan reagál, milyen intézkedést hoz a második hullám esetén, és hogy alakosság betartja-e a szakértők tanácsait.

A második hullám esetén sem lesz sok idő cselekedni és pillanatok alatt berobbanhat a járvány, ha fegyelmezetlenek vagyunk s utána már késő, és a SARS, valamint a  MERS esetén is megfigyelhető volt egy második, sőt harmadik hullám is.

Viták vannak arról is, hogy természetes, s vagy laboratóriumból kiszökött vírusról van szó, de eddig még egyik teória sem nyert bizonyosságot, viszont már számtalan állatra ráfogták a vírus megjelenését.

A szakemberek szerint ősszel érkezhet a második hullám a többi ember csak találgatja de nem győzőm kihangsúlyozni, ez nem egy önmagát gerjesztő folyamat. S mi emberek sokat tehetünk azért, hogy a második hullám gyengébb, vagy elkerülhető legyen.

Sajnos véleményem szerint koraiak voltak a határnyitások választani kellett, pénz vagy élet, a fejlődő, és fejlett országok, Ausztria, Belgium is a nyitás mellett döntött, s pedig még a nyitás idején bőven jelen volt országukban a Covid-19, de úgy gondolták sajnos, s hogy a turizmus, és az ipar miatt mindenképp nyitni kell, nehogy nagy ára legyen.

A SARS, és a MERS esetében is a második hullám háromszor erősebb volt, ezért majd kiderül néhány hét múlva, hogy okos dolog volt-e a pénzt választani élet helyett.

Amerikai, és Olaszországban élő professzorok felhívták a figyelmet arra, hogy bizony a gépi lélegeztetés sok esetben több kárt okoz, és inkább orron keresztül szabadott volna lélegeztetni a betegeket, s mert úgy sokkal többen életben maradtak volna és pontosan azért, mert az oxigénnel telített tüdő erei szétrepedtek, és pont ez okozta a halált s ez a személyes meglátásuk, tapasztalatuk, a statisztikákból is kiderül, hogy ahol kevés most kevés lélegeztetőgép volt, ott volt a legkisebb a halálozási ráta.

Az Afrikai országokban 300000 lakosra jut egy lélegeztető gép, és így arányait tekintve náluk sokkal kevesebben haltak meg, ismétlem a lakosság arányát tekintve elsősorban.

Összefoglalva a járvány érkezésére a legnagyobb hatással az ember lehet, sokat számít hogy elhisszük-e, hogy a koronavírus eltűnt-e, nagy hiba ha igen, mert a járvány itt van még most is közöttünk, és csak arra vár, hogy fegyelmezetlenek legyünk, az lenne most optimális ha tényleg mindenki betartaná a távolságot, maszkot hordana ahol kell, s így elkerülhető a második hullám, a karantén, és egyéb kellemetlen hatósági intézkedések.

Véleményalkotó: Gubár András

A cikket ha hasznosnak találta, az osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.