Egészség

A legjobb hazai gyógynövények!

- Hirdetés

A hideg idő beköszöntével igen gyakori a megfázás, és meghűlés. A betegségek megelőzése és az enyhébb lefolyású meghűléses megbetegedések természetes gyógymódokkal és például a Magyarországon termett gyógynövényekkel orvosolhatóak.

A hazai fogyasztók nagy kedvencei a kamillavirágzat, a bodza és hársfavirág, valamint a csipkebogyó.

Az idei ősz jóval sajnos enyhébb volt a megszokottnál, ám ideje felkészülni a hideg időszakra, és feltölteni gyógynövényekkel a házi patikát. Óriási választékkal találkozhatunk a boltok polcain, na és webáruházak kínálatában is. Vásárláskor járjunk el körültekintően, csak megbízható forrásból szerezzünk be minőségi termékeket.

Akár gyógyszertárban, gyógynövényboltban s vagy éppen  interneten vásárolunk, elsősorban a jól ismert, megbízható magyar gyártók és forgalmazók termékeit válasszuk!

A gyógynövények keresettsége és már népszerűsége tekintetében örök klasszikusok mindig vannak. A tél beköszöntével a klasszikus „Big Four” gyógynövények a legkeresettebbek a így kamillavirágzat, a bodza s hársfavirág, valamint a csipkebogyó.

A kamillavirágzat elsősorban gyulladáscsökkentő hatásánál fogva, a bodza a hársvirág izzasztó hatásának köszönhetően keresett a téli meghűléses időszakban, a csipkebogyó pedig gazdag C-vitaminban.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, s valamint a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács piaci körképe szerint a leghidegebb és valamint meghűléses időszakban hagyományosan keresettek a vásárlók körében az immunerősítő hatású, influenza s akár megfázás megelőzésére használatos bíbor kasvirág és magas C-vitamin-tartalmánál fogva a homoktövis készítmények.

A téli hónapokban a vásárlók bizony gyakrabban vásárolnak illóolaj készítményeket is, amelyek a gyenge lefolyású felső légúti megbetegedések kezelésében szintén hatásosak lehetnek.

Forrás: nak.hu