Érdekességek

A legjobb tippek fejfájás ellen!

- Hirdetés

Fejfájás és fejfájás között is különbség van. Egészen másképp kell kezelni a migrént, a másnapos fejfájást vagy egy általános fejfájást, ami lehet lüktető vagy szorító érzés. Mivel valami konkrét betegség tünete is lehet, ha gyakran és intenzíven jelentkezik a fájdalom, mindenképpen érdemes orvossal konzultálni.

Ha nem iszol egyáltalán kávét, akkor fejfájás esetén érdemes egy csészével meginni.

Kutatások kimutatták, hogy a koffein segít a fejfájás enyhítésében. Ha azonban rendszeresen kávézol, ez a módszer hatástalan, mert a szervezeted hozzá van szokva a koffeinhez.

A merev izmok okozta fejfájásra tökéletes egy jó meleg fürdő, ami ellazít.

Tegyünk rozmaringolajat a vízbe, és az felélénkíti a vérkeringést. A hideg-meleg váltófürdőt is érdemes kipróbálni, segítségével tágulnak az erek, javul a vérkeringés, így csillapszik a fájdalom.

Szintén élénkíti a vérkeringést, és kiváló fájdalomcsillapító hatása van ez által a borsmenta olajnak.

Masszírozzuk be a halántékunkba mindkét oldalon.

Az idegi eredetű fejfájásra jó az oregánó-levélből főzött tea is. Ha elsősorban a stressz okozza a fejfájást, akkor pedig citromfű teát kell inni.

Tudtad azt, hogy az első aszpirin alapanyaga a fűzfakéreg volt? Készítsünk hát belőle főzetet, és igyunk belőle napi 3-4 csészével. Csodát tesz.

A középkorban pedig a mák volt a fájdalomcsillapító szer, és ma már tudjuk, hogy a magas magnézium-tartalma miatt. Emellett jó a dió és a banán is. Az édeskömény értágító hatása is enyhítheti a feszüléses fejfájást. Ez a káliumnak köszönhető, ami a paradicsomban is megtalálható többek között.

A nyakmerevség is okozhatja a fejfájást, ezért ajánlott rendszeresen tornáztatni a nyakat is. Ezen kívül ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre.

Ha nem eszel eleget, leesik a vércukrod, ami szintén fejfájást eredményezhet. Tarts a fiókodban cukorkát vagy csokit vész esetére!

Hasznosnak találtad a cikket? Osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.