Hírek

A legjobb tippek poloskák ellen!

- Hirdetés

Támadnak a poloskák, megkezdődött a poloskainvázió. Ezek a rovarok nem csípnek, s nem harapnak, s mégis félelemmel tölti el az embereket jelenlétük és a házakba bizony nem szívesen látott “vendégek”, íme a legjobb tippek, hogy megszabaduljunk tőlük.

Ecetes víz:

Az ecetnek irtózatosan szúrós szaga van, képzeld el, hogy a lakás minden pontján érzed. Az gondolhatnád, hogy ezt a poloskák sem kedvelik, de ekkor bizony nagyon tévedsz. Őket ez cseppet sem akadályozza meg abban, hogy berepüljenek, és eléldegéljenek a lakásodban. Veled ellentétben. Elméletileg az ecet szaga egy idő után szertefoszlik, de én nem ezt tapasztaltam. Konkrétan tonnányi füstölő áldozta fel életét, hogy egyáltalán meg lehessen maradni az ecetes poloskariasztós hadműveletem után.

Porszívó:

Gyors, hatékony megoldásnak tűnhet, hogy pikk-pakk felszippantsd a zöld és barna kis szörnyeket, főleg, ha a tavaszi nagytakarítás révén rábukkansz a téli búvóhelyükre, ahol több tucat is heverészhet. De kérlek, ne tedd! Azzal a lendülettel, hogy bekerülnek a porzsákba, bepánikolnak amit őszintén meg is lehet érteni, és olyan mérhetetlen bűzt varázsolnak másodperceken belül, hogy az életbe nem fogod tudni használni utána a porszívódat.

Hogyan fogd be, és mi a teendő:

Első lépésként, a poloska vegzálása nélkül be kell gyűjtened: papír zsebkendővel, pohárral, az igazán kemények kézzel. Miután ezzel végeztél, egy határozott mozdulattal hajítsd be a vécébe és húzd le. Tapasztalni fogod, hogy vizet érve, egyfajta mutáns csiborrá változnak, és kiváló úszókká válnak. Próbálj vécépapírt rájuk dobni, az talán lehúzza őket a mélybe. De nálunk még így is volt, hogy kimászott egy-kettő a vécéből.

Rovarirtók:

Figyelj, mert nem mindegyik hatásos poloska ellen. Sőt, ezeket zárt térben lakásban nem is ajánlott használni. De van az a pont, amikor kiküldöd a gyerekeket a szobából, magadra zárod az ajtót, és vadászni indulsz. Követed azt az élesen tompa zümmögést, sasként pásztázod a terepet mozgás után kutatva. Majd, amikor sikerül bemérned a prédát, fújsz. Ilyenkor nem gatyázol, ráküldöd a flakon felét. De a poloska vígan mászik tovább! Amikor ezt átéltem, komolyan elkezdtem aggódni, hogy egy zombirovarral kell ezentúl együtt élnünk.

Nyílászárók:

Első lépésként derítsd fel az összes lehetséges rejtekhelyüket a lakáson belül, és lakoltasd ki őket. Ezután cserélj nyílászárókat, ne maradjon egyetlen egy apró rés sem. Utolsó lépésként szereltess fel szúnyoghálókat mindenhová az erkély, teraszajtóra nem elég a lebegő, mágnescsíkkal záródó háló, mert alatta simán bekommandóznak. Nem árt, ha körbejárod a házat, gyakran a kamrában van egy apró kis szellőző, azt is hálózd be. Lényegében ez az egyetlen módja, hogy biztosan megszabadulj a poloskáktól a közvetlen életteredben. A kert sajnos el fog esni, ez ellen sokat nem tehetsz. Mivel a madarak java része is épp úgy undorodik tőlük, mint te, beidomított varjakkal sem fogsz sokra menni.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Forrás: life.hu

Szerző: Dózsa-Vépy Renáta