Érdekességek

A legjobb tippek szúnyogok ellen!

- Hirdetés

Sajnos egyre többen tapasztalhatjuk hogy a szúnyogok irtása nem vezet eredményhez,  és irtás után talán még több a szúnyog, ami szinte tönkreteszi minden esti programunkat, este nem lehet megmaradni már a szabadban, ezért íme néhány kiváló, és főleg bevált tipp, amit képes kipróbálni, és továbbadni.

Azon lehetne vitatkozni, hogy megfelelő szerrel, és arányban irtják-e a szúnyogokat, de ne feledjük azért, hogy a szúnyogok egy idő után egyre ellenállóbbak lesznek az alkalmazott szerrel szemben, megszokják.

Lehet kicsit megszédülnek, s de nem pusztulnak sajnos el, sajnos hazánkban már inkább csak a légi irtást alkalmazzák a földi irtás szinte megszűnt, ami óriási baj, hiszen sok szúnyog a fák levelei alatt bújik meg, míg elmúlik a gyengécske vegyi támadás, a két irtási forma vezetne hatásos eredményhez.

Lássunk is néhány tippet, ami olcsó, természetes, és hatásos is.

A szúnyogok szaporodásához alapvetően két dolog szükséges, vizes élőhely s meleg időjárás. Így, komoly előrelépés érhető el az esővizes hordók lefedésével, az ereszcsatornák kitakarításával, valamint a kertben hagyott vödrök, kannák, talicskák, akár gyermekjátékok letakarásával, s hogy az esővíz ne tudjon bennük összegyűlni.

A hosszúra hagyott fűben sokkal jobban megmarad a nedvesség, ami segíti a szúnyoglárvák kifejlődését, ugyanígy a burjánzó bokrok, bozótok. Ezek is mind kiváló búvóhelyet kínálnak a szúnyogoknak.

Filléres trükk, a citromfű, levendula, rozmaring, bazsalikom, körömvirág illata taszítja a szúnyogokat, így ha több fűszernövényt tartunk a kertben, teraszokon, nagyobb eséllyel kerülnek bennünket a vérszívók.

A szúnyogokat nagyon komolyan kell venni, hiszen komoly betegségek hordozói, és terjesztő, pillanatok alatt betegségek százait kaphatjuk el egy-egy csípés során, sok új fajuk jelent meg Európában, és melyek sajnos szintén nagyon komoly betegséget terjesztenek, ezért határozottan kell velük szemben fellépni.

Így érdemes a fentebb említett néhány dolgok megfogadni, hogy a nyári esték kellemesebben teljenek, és sok betegség elkerülhető, megelőzhető legyen.

Ha hasznosnak találta a cikket, osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.