Érdekességek

A legjobb zöldségek, gyümölcsök rák megelőzésére!

- Hirdetés

Napjaink egyik legrettegettebb betegsége a rák, a daganatok lehetnek jó, vagy rosszindulatúak, de lehet tenni a megelőzésért, a most felsorolt zöldségek, és gyümölcsök igen hatásosak a megelőzésben, lássuk is a listát!

Bab, hüvelyesek:

Ezekkel az élelmiszerekkel elérjük, hogy a zsírsav butirát szintje emelkedjen, s ha sokat eszünk belőlük, gátoljuk a daganatok kialakulását.

Sütőtök:

Az egyébként is tipikus őszi kedvenc díszként még akár rákellenes ételek készítéséhez is kiváló. Kumarin növényi vegyületet találunk benne, mely hatékony a rákos sejtekkel szemben.

Cékla levél:

Salátaként is ehető a cékla levele, amely úgynevezett betalain pigmentet tartalmaz és igen jelentős, és jó antioxidáns.

Szilva:

A gyümölcsök közül a szilva is igen ajánlott, mivel a benne levő kvercetin és klorogén sav olyan rákok ellen veszi fel a harcot, mint az emlőrák és egyéb hormonális betegségek. Nagyszerű élelmiszer a daganat megelőzésében.

Fehérrépa:

A népszerű zöldség szulforafánt tartalmaz, melyet kutatók már azonosítottak a daganatok számának és méretének csökkentésében.

Alma:

Nagy kedvenc egész évben, ráadásul ideális rákellenes ételek közé sorolható. Az almában pektin van, de flavonoidtartalma is sokat tesz azért, hogy az egészséges sejtek membránjába ne jussanak be rákosak.

Vörös, és fokhagyma:

Kénvegyületekkel vannak tele, mellyel a hagymák akadályozzák a rákos folyamatok kialakulását, de a tumornövekedést is.

Spenót:

E finom zöldségnek semlegesítő hatása van a rákkeltő anyagokra nézve. A spenót flavonoidtartalma a sejtek oxidatív károsodását is mérsékeli.

www.napidoktor.hu