-Hirdetés-

A március legzordabb éjszakája várható Békés, és Csongrád megyében! Részletek!

A mögöttünk álló nap sem a tavaszról szólt, térségünktől délre egy mediterrán ciklon haladt el, így nem sok napsütésben lehetett részünk, a csütörtök már biztatóbb, azonban lesz ára!

Az előttünk álló késő esti órákban még észak felől előfordulnak kisebb felhőátvonulások, melyekből elsősorban Békés megyében fordulhat elő hószállingózás, jelentéktelen havazás, azonban a lehulló hó mennyisége nem haladja majd meg az 1 cm mennyiséget.

Az éjszaka második felében kitisztul az égbolt térségünk felett, így igen erős éjszakai lehűlés várható, csütörtök reggel akár -6 fok köré süllyedhetnek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, ami már bizony kárt tehet a gyümölcsösökben, kertekben.

A csütörtök délelőtt a napsütésről szól majd, 4 fokon tetőznek a napi maximum értékek, azonban kissé élénk lesz az északkeleti légmozgás , így hőérzetünk 1 fok körül mozog majd.

A csütörtök késő délutáni órákban újabb felhősödés kezdődik, így a péntek hajnal árnyalatnyit enyhébbnek ígérkezik, a hét utolsó munkanapán újabb 1-2 cm hó várható térségünkben.

Szombattól már déli légmozgás határozza meg térségünk időjárását, így lassú, fokozatos, melegedő folyamat kezdődik, azonban az éjszakai fagyokkal még az egész hét folyamán számolnunk kell.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

 

159 Shares