Hírek

A nyugdíjak ilyen mértékben emelkednek!

- Hirdetés

Egyre több idő embert foglalkoztat, hogy lesz-e nyugdíjemelés, és ha igen, akkor milyen mértékű lesz a várható emelés, és az sem mellékes, lesznek-e még a nyugdíjemelés mellett mellet más juttatások, lássuk a részleteket!

A fogyasztói árak emelkedését 2,7 százalékra várja a hivatalos kormányzati inflációs előrejelzés a 2019-es évre. Ez azt is jelenti, hogy a nyugdíjasok jövőre ekkora alapnyugdíj emeléssel kalkulálhatnak.

A 2,7 százalékos emelés a 128 ezer forint körüli átlagnyugdíjjal számolva havi plusz 3500 forintot jelent, ami éves szinten 42 ezer forint, írja na Portfólió.

De nem csak az infláció mértékével emelik a nyugdíjakat, a kormány 4,1%-os GDP-növekedéssel számol, így a jogszabályok miatt jár a prémium az idősebbeknek.

Ez a legtöbb nyugdíjas esetében legfeljebb egyszeri 12 ezer forint lesz. Ha egy nyugdíjas 80 ezer forintnál kevesebbet kap havonta, akkor az ő esetében lehet arányosan kevesebb a prémium összege.

A Portfolio cikke szerint nem lenne meglepő, ha jövőre is lenne pénz az Erzsébet-utaványokra. Már csak azért sem, mert jövőre is választások lesznek.

Forrás: www.24.hu