Hírek

A nyugdíjasok nagy pofont kapnak a kormánytól!

- Hirdetés

Sajnos egyre elkeserítőbb a nyugdíjasok helyzete, lassan oda jutunk, hogy nem lesz mit elvenni tőlük, és sajnos a kormány megtalálta a módját, hogy még azt a kicsit is elvegye tőlük, s szinte kétségtelen az, hogy gondolkodás nélkül meg is szavazzák a javaslatot.

Kimaradhatnak a nyugdíjasok, a fogyatékossággal élők 2020-tól az Erzsébet-programból írja a napi.hu a Varga Mihály pénzügyminiszter által benyújtott költségvetési salátatörvény alapján.

A javaslat alapján az Erzsébet-program keretén belül közfeladatként a jövőben kifejezetten az ifjúsági, és gyerekprogramokban való részvétellel, gyermek, és ifjúsági táborok szervezésével, valamint az ezekhez is kapcsolódó szervezési, és lebonyolítási teendők kerülnek ellátásra, áll a törvény indoklásában.

A szociális üdültetés célja az volt, hogy jelentősen csökkentse azon szociálisan rászorulók, így különösen gyermekek számát, akik részére nem biztosított a napi többszöri étkezés sem, az életkoruknak megfelelő egészséges táplálék, a tudás megszerzéséhez szükséges egészségi állapot, így a regenerációhoz szükséges aktív kikapcsolódás lehetősége.

A törvény kiveszi a szövegből a szociálisan rászoruló kifejezést, már csak a gyerekek üdültetése, étkezése marad benne.

Ez a szigorítás nagyon sok embert érinthet, s tavaly ugyanis 43 ezer nyugdíjas és 9 ezer fogyatékossággal élő is tudott szociálisan üdülni. A nyugdíjasok tavaly november 30-ig foglalhattak szállást az idei üdülési turnusokra.

Az elnyert üdülési támogatás is 2020. március 31-ig használható fel az Erzsébet-programban részt vevő szálláshelyeken.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Forrás: 168ora.hu