Mezőgazdaság

A pincészet, ami az Ultrabalaton futóverseny egyik helyszíne volt

- Hirdetés



Hírek

2018. május 15., kedd • 17:00 A pincészet, ami az Ultrabalaton futóverseny egyik helyszíne volt

Az első futók már délben megérkeztek a badacsonyörsi Varga Pincészethez, az utolsók éjjel egykor haladtak tovább. A verseny útvonala keresztül vezetett a fahordókkal szegélyezett 14 o C fokos, hűs pincén is. A beérkező versenyzők frissítőként mustfröccsöt kaptak, ami magas vitamin- és cukortartalma miatt kiváló energiapótló ital.

A hagyományokhoz híven a Varga Pincészet idén is váltópontként szolgált az NN Ultrabalatonon résztvevő csapatoknak és egyéni futóknak. A versenyzők Balatonaligáról indulva futották körbe a Balatont, a táv hossza 221 km, ebből 1 km a Pincészeten keresztül vezetett, ezért több ezer futó és kísérőik látogattak el oda.

„Úgy gondolom, hogy tapasztalt helyszínszervezőknek számítunk, hiszen ez már a harmadik alkalom, hogy helyet adtunk az Ultrabalaton egyik váltópontjának. A nap során nálunk váltó kb. 2500 futón kívül az éppen pihenő csapattársak és a kísérők nagy része is megfordult nálunk, így előfordult, hogy egyidőben rengeteg embert kellett vendégül látunk. Egyszerre akár négyszázan is asztalhoz tudtak ülni, de sokan a gyönyörű idő miatt a Balatonra és Badacsony-hegyre néző pázsitot választották pihenőhelynek.

A pincészet, ami az Ultrabalaton futóverseny egyik helyszíne volt 2

Egyszerre akár négyszázan is asztalhoz tudtak ülni – fotó: Varga Pincészet

A futóversenyt számos cég csapatépítésre használta, a Varga Pincészetnek is indult egy 12 fős csapata, a távot 20:29:43 alatt teljesítettük, de emellett fontos volt az is, hogy a verseny lebonyolításában résztvevő húsz munkatársunk majdnem 24 órán keresztül nyújtott magas szintű szolgáltatást az idelátogatóknak, és mindezt tökéletes összhangban, egy csapatként tették” – összegzi a szombati versenynapot Varga Máté, a Pincészet egyik tulajdonosa.

A gasztronómiai élmények sem maradtak el: a Varga-féle bor és must fröccsök a Varga Fröccsteraszon, a meleg street food ételek, és rétesműhelyben készült finomságok. Az éjszaki futáshoz nélkülözhetetlen kávéról az ország legjobb baristája, Török Ádám gondoskodott.

A Varga Pincészet Kft. 1993-ban alakult, 200 hektár szőlőültetvényük van országszerte, ebből 125 hektár Badacsony környékén, 20 hektár Balatonaligán, 55 az egri borvidéken.

A feldolgozóüzemek a Badacsonyi, Egri és Tokaj-hegyaljai borvidéken vannak.

A pincészet 2017-es árbevétele 4,6 milliárd forint volt, az alkalmazottak száma 186 fő. Több mint egy évtizede a Varga Pincészet értékesíti hazánkban a legtöbb palackos bort, 2017-ben 15,5 milliót. Boraik megvásárolhatók szinte az összes üzletláncban.

Díjak, elismerések:

2017-ben rangos nemzetközi (Challange International du Vin, Grand International Wine Award MUNDUS VINI, International Wine and Spirit Competition, Sélections Mondiales des Vins Canada, Vinalies Internationales), illetve hazai borászati versenyen (VinAgora) összesen 6 arany, 4 ezüst érmet vehettek át.

A Vinagorán az Aranymetszés Olaszrizling nyerte el a legjobb fajtabor címet. A bodeaux-i borversenyen öt éve nem fordult elő, hogy magyar pincészet három aranyérmet nyerjen.

A Greenováció díj, 2016: „Önálló betétdíjas borforgalmazási rendszer kiépítése” című pályázata az Újrahasznosítás kategórián belül lett első. A pincészet palackja a prémium minőségű bor, prémium, de költséghatékony és környezetbarát kiszerelése, egyedi logóval és saját, jó minőségű rekesszel rendelkezik, a visszaváltást pedig maga a pincészet garantálja.

agrotrend.hu

nyomtatható verzió küldés e-mailben


Csatlakozzon a beszélgetéshez