-Hirdetés-

A szerdai nap sem a napsütésről, és a tavaszról szól majd Békés, és Csongrád megyében!

A mögöttünk álló keddi napon a reggeli órákra 5-6 cm hó hullott térségünkben, jelezvén, hogy a tavasz még azért kicsit odébb van, sajnos a folytatás sem túlságosan biztató, lássuk mi várható!

Az előttünk álló éjszaka folyamán délnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet Békés, és Csongrád megye szerte, egy újabb mediterrán ciklon súrolja térségünket, azonban ezúttal nem mi vagyunk a címzettek, a ciklon elsősorban Szerbiában, valamint Romániában okoz majd jelentős havazást.

A reggeli órákra a felhős égboltnak köszönhetően nem lesz erős az éjszakai lehűlés, -3 fokra ébredhetünk, azonban a kora reggeli órákban érezhetően megélénkül az északkeleti szél, így hőérzetünk -5 fok körül mozog majd.

Időjárásunk felhős, valamint szeles jellege egész szerdai napunkra rányomja bélyegét, 3 fokon tetőznek a napi maximum értékek.

A tőlünk délre elhaladó ciklon csak Békés, valamint Csongrád megye legdélebbi pontjain okozhat kisebb havazást (2-3 cm), azonban említésre méltó csapadékkal nem kell számolnunk.

Csütörtök hajnalra elhagyja térségünket a ciklon felhőzete, lassan tisztul az égbolt, azonban ennek ára lesz, erősödik az éjszakai lehűlés, csütörtök reggel -6 fokra ébredhetünk, ami az év ezen időszakában már nem megszokott, és főleg nem kellemes.

Említésre méltó melegedő folyamat térségünkben csak szombattól kezdődhet, azonban még az igazi, tavaszias időjárásra várnunk kell.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Shares 169