Érdekességek

A szülők 7 legjobb tulajdonsága!

- Hirdetés

Változik a világ, gyorsul a modernizáció, változnak a gyerekek, amikor egy gyerek rosszalkodik, szebben fogalmazva pajkoskodik, érdemes azért kicsit az okok mögé nézni, hogy például mit tehetünk azért, hogy változzon a helyzet.

1:

Csökkenti a stresszt,  na és elősegíti a kommunikációt, nyitottabbá tesz mindezekre képes a humor. A jó anyukák és apukák nemcsak a gyerekeken, magukon is nagyon sokat tudnak nevetni.

2:

Korlátok, irányvonalak nélkül nehéz eligazodni az életben. A gyerekek életében muszáj felállítani néhány szabályt, de ennél is fontosabb, hogy szülőként maradjunk ezekhez a szabályokhoz szigorúan hívek, no és következetesek, ne támasszunk irreális elvárásokat a kicsikkel szemben.

3:

Az élet igen igazságtalan, de egy jó szülő mindig fair marad. Legalábbis igyekszik az maradni. Mindenkor meghallgatja a gyereket is, nemcsak a saját véleményét szajkózza. Rugalmas és megértő, nem csak saját, hanem a gyerekei érdekében cselekszik.

4:

Biztonságot csak olyan szülő képes nyújtani, a gyerekének, aki mindenekelőtt kellően hisz önmagában. Az érzelmi biztonság megteremtése elsődleges a gyerekeknek, amit pedig csak úgy adhatsz meg neki, ha bízol magadban.

5:

Ide kapcsolódik az önbizalom is. El kell fogadnod hát, hogy a hibáiddal együtt vagy szerethető, hiszen a gyermeked is csak így fogja elhinni, hogy valójában nem az számít, milyen hiányosságai vannak, hanem hogy azokkal együtt szereted és fogadod el őt feltétel nélkül.

6:

Nemcsak az a fontos, hogy a gyerekek azt lássák, hogy velük megbocsátó vagy, hanem példának okáért azt is, hogy a válást követően sem táplálsz haragot a másik szülővel szemben. A megbocsátás elősegíti a kreativitást, segít a jelenre fókuszálni; melyik szülő ne szeretné, ha a saját gyereke is megtanulná ezt, és elsajátítaná.

7:

Ki ne vágyna rá szülőként, hogy gyermeke egészséges, sikeres és önálló felnőtté cseperedjen? Ez az, amit egészen fiatal korban alapozhatsz meg nála. Amíg a gyerek kicsi, még fontosabb, hogy mindig számíthasson rád. Mutass pozitív példát neki, légy mindig jelen az életében, hiszen ezek a tulajdonságok később tetézve megjelennek gyermeked személyiségében is.

Érdemes a fentebb leírt tanácsokat megfogadni, akár gyakorolni is, és így a gyerek személyisége kiválóan tud majd fejlődni, és Te leszel a legszuperebb szülő a világon!