-Hirdetés-

A tavaszias időjárás marad, azonban a napsütés búcsúzik Békés, és Csongrád megyétől! Részletek!

A mögöttünk álló vasárnap hajnal már többnyire fagymentes volt térségünkben, ez részben a dél felől érkező felhőtakarónak volt köszönhető, mely csak a déli órákat követően távozott térségünkből.

Délután már a napsütés jellemezte Békés, és Csongrád megye tájait, azonban kisebb felhőátvonulások még előfordultak,  időjárásunkra mégsem lehetett panasz, sem csapadék, sem említésre méltó légmozgás nem rondított bele vasárnapunkba, +10 fokon tetőztek a napi maximum értékek.

A folytatásban hőmérsékletek tekintetében marad a tavaszias időjárás, azonban hétfőn hajnalban dél felől újabb felhők érkeznek, így a napsütésnek búcsút inthetünk, az éjszaka fagymentes lesz, +2 fokra ébredhetünk.

A hétfőn korán útnak indulók kisebb záporokkal számoljanak, elkél az esernyő, és a hétfői nap a szakaszos esőkről szól majd, egyértelműen a felhőké lesz a főszerep, napsütés csak átmeneti jelleggel fordulhat elő, +9 fokon tetőznek a napi maximum értékek, a szél iránya átmenetileg északkeletibe módosul, így megtorpan a felmelegedés.

Kedden folytatódik a felhős időjárás, szakaszos, kisebb esőkkel, azonban napról-napra melegszik időjárásunk, szerdán már +15 fokot is mérhetünk, és az éjszakai fagyok végleg búcsúznak, a szerdai napon már pár órás napsütésre is van kilátás, jellemzően a délutáni órákban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

161 Shares