-Hirdetés-

A tavaszias szerdát kellemetlen, őszies csütörtök váltja Békés, és Csongrád megyében! Részletek!

A várakozásoknak megfelelően a napos szerda délelőttöt már egy felhőátvonulásokban gazdag délután követte, kisebb záporok Békés, és Csongrád megye szerte tapasztalhatóak, lássuk a folytatást!

Az előttünk álló órákban még előfordulhat jelentéktelen csapadék térségünkben, majd átmenetileg tisztul az égbolt, mindez az éjszakai órákban, így kissé erős lesz az éjszakai lehűlés, +2 fokra ébredhetünk.

Kevés napsütésre mindössze a kora reggeli órákban van esély, majd északnyugat felől vastag felhősáv érkezik, és a szakaszos esőkkel számolhatunk a csütörtöki nap folyamán.

Ami még hangulatrombolóbb lehet, hogy a reggeli órákban jelentősen megélénkül a déli légmozgás, így bár 12 fokon tetőznek a napi maximum értékek, hőérzetünk csak 8 fok körül alakul, kicsit az őszben érezhetjük majd magunkat, még így is örülhetünk, hiszen a Dunántúlon csütörtök jelentős csapadék várható.

A pénteki napunk is a felhőkről szól majd, tartós lesz a déli légmozgás, azonban ekkor már északnyugat felől egy hidegfront közelíti meg térségünket, a Duna-Tisza közén egy összeáramlási zóna keletkezik péntek délután, így akár a hét utolsó munkanapjának estéjén akár kisebb zivatarok is érkezhetnek Békés, és Csongrád megye térségébe.

Péntek délutántól növekszik a légköri labilitás, és szombaton megerősödik, már-már viharossá fokozódik a déli légáramlás, egyre nagyon esély lesz zivatarok képződésére, markánsabb hidegfront érkezik, így vasárnap erős lehűlés várható, sajnos az ünnepi hétvége így kezdődik majd.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

 

Shares 170