környezetvédelem

A vizespalack, ami újratölti magát

- Hirdetés

Nem is olyan régen megírtuk az izlandi diák, Ari Jónsson történetét, aki algából készült vizespalackot mutatott be. Legalább ilyen szellemes viszont az a vizespalack, amelyik a levegőben lévő nedvességgel tölti újra magát, amíg kirándulsz, vagy biciklizel!

A Fontus nevű osztrák cég egy igazán különleges ötlettel állt elő, hogy a biciklisták és turisták hidratálását segítse.

Öntöltő vizespalack

Ahogy már a címből is kiderül, egy öntöltő vizespalackról van szó, ami a levegőben lévő nedvességet összegyűjtve (és persze szűrve) tölti fel magát vízzel.

A napelemes technológia

garantálja, hogy környezetbarát termékről beszélünk.

A hőelektromosságot (Peltier elem) használva gyűjti össze a lecsapódó párát ez a kétkamrás hűtő.

Ahogy a levegő keresztüláramlik a felső kamrán, lelassul. A lassulás miatt kicsapódnak a vízmolekulák a levegőből, és a palackban gyűlve feltöltik azt.

Fontus öntöltő vizespalack

Azt már régóta tudjuk, hogy az egészséges élethez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele a szervezetbe. Különösen, ha fizikai munkát végzünk.

Ugyanakkor még a legelkötelezettebb kirándulók, és kerékpárosok is elfelejtik néha utántölteni a palackokat, ami kimerültséghez, extrém esetben kiszáradáshoz vezethet.

Fontus öntöltő vizespalack biciklihez

A tervező célja

az volt, hogy egy olyan kompakt, önműködő szerkezetet tervezzen, amellynek segítségével a nedves levegőben lévő vízmolekulákat ‘munkára tudja fogni’, és ezzel természetesen segíteni azokat, akik figyelnek a hidratálásra, nem mellesleg környezettudatosak.

A Fontus cég weboldalán található termékek kirándulóknak (Airo) és bicikliseknek (Ryde) készülnek.

Kattints ide, ha szeretnéd tudni, mennyi vizet kell innod!

 

Csatlakozzon a beszélgetéshez