Mezőgazdaság

Alapvetően napos lesz a hétfő, délutántól viszont ez megváltozik

- Hirdetés
0 SharesAktuális

2018. április 09., hétfő • 07:13 Alapvetően napos lesz a hétfő, délutántól viszont ez megváltozik

-- Hirdetés

Délelőtt a napsütés lesz túlsúlyban, majd délnyugat felől egy záporos, zivataros csapadékzóna éri el hazánkat.

Késő délutánig gyengén felhős, napos, száraz idő várható, majd délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és ezzel együtt késő estig az ország délnyugati harmadán több helyen számíthatunk záporra, zivatarra. A délkeleti szél nagy területen élénk, néhol erős lesz, zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek.

Hétfő estig sok napsütésre számíthatunk, ezután viszont az előrejelzésen látható "felhőkaréj" eléri hazánkat.

A hét első napján jó esély van rá, hogy az idei szezon eddigi legkomolyabb, de szerencsére még nem kimondottan heves jelenségekkel kísért zivataros helyzete alakuljon ki a Dunántúl nyugati, délnyugati részén.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése így szól: késő délután délnyugat felől záporok, zivatarok várhatók, melyek a Dunántúlon az esti, késő esti órákban észak felé helyeződnek át. A zivatarokhoz intenzív csapadék, viharos (60 km/h feletti) szél, néhol jégeső társulhat. Elsősorban kora este a Dunántúl déli részén egy-egy heves zivatar is esetleg kialakulhat 80-90 km/h körüli szélrohammal.

A hőmérséklet délután 19 és 25 fok között alakul, a déli országrészben lesz a legmelegebb. Késő estére 14 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Az eset folyamán, reggelre keleten is megnövekszik a felhőzet, jobbára közepesen vagy erősen felhős idő várható. A Dunántúl mellett elszórtan másutt is kialakulhat zápor, helyenként zivatar. A délkeleti, déli szelet élénk, zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 7 és 12 fok között alakul.

Távolabbi kilátások keddtől péntekig

A napsütés mellett gyengén és erősebben felhős időszakok egyaránt lesznek. Kezdetben és az időszak végén több helyen lehet zápor, helyenként zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 22 fokról 20, 25 fok közé emelkedik, majd pénteken kissé mérséklődik a felmelegedés.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>