Hírek

Árrobbanás várható a benzinkutakon!

- Hirdetés

Sajnos nem sokáig tartott örömünk, a nagy áremelések rövid ideig elmaradtak ugyan a benzinkutakon, s de várható volt, hogy ez csak átmeneti állapot, a benzin, s a gázolaj is igen jelentősen drágul, lássuk, hogy milyen mértékű emelésre számíthatunk.

Látva az olajár nagy emelkedését, szerdától már a gázolaj ára is emelkedni fog. Közel 4%-ot emelkedett a Brent hordónkéntni ára a héten, újra közelít a 67 dolláros szinthez.

Az árfolyamot tekintve a dollár újra 290 forintos árfolyamon is járt, és de átlagosan 289 forintos szinten volt ebben a 7 napban, s így a Brent árának növekedése a kutakon is jelentős emelkedést hoz, és ami nem jó hír az autósoknak, és a sofőr társadalomnak sem.

Így jelentősen emelkedik a benzin és a gázolaj ára szerdától, melyet követően a két termék átlagára szinte azonos áron lesz. A benzin ára most bruttó 7 forinttal emelkedik majd, így annak átlagára 397 forint lesz literenként.

A gázolaj ára bruttó 5 forinttal emelkedik, az átlagár 398 forintra emelkedik a gázolaj esetében.

Minden jel arra mutat, s hogy az augusztust már 400 Ft feletti árakkal kezdjük, mind a benzin, és mind a gázolaj esetében.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.