Hírek

Az óriási akciók hétvégéje jön, mutatjuk, mire vigyázzon!

- Hirdetés

Az előttünk álló hétvége a vásárlásról szól majd, most, akár 50% kedvezménnyel hozzájuthatunk sok termékhez, ami év közben rendesen megterhelné pénztárcánkat, azonban vigyázzunk, mutatjuk, milyen dolgokra érdemes ügyelni!

Nem csak egy-egy szezon elején és végén, hanem a szezon közben is várhatjuk a nagy leárazásokat. Persze az üzletek online felületén szinte állandóak az akciók, ám most offline is nagy kedvezményekbe futhatunk bele.

-- Hirdetés

Sok kereskedő így próbál helyet csinálni az új téli termékeinek, és megszabadulni a nyári, kora őszi feleslegétől. Nem ritka, hogy kifoghatunk ezekben a napokban pár megmaradt kitűnő nyári holmit az eredeti ár töredékéért, akár 60-70 százalékos kedvezménnyel.

Ezt az őszi átállást lovagolja meg az egyre divatosabb Galmour-napok, melyet erre a hétvégére időzítettek, de vannak üzletek, melyekben már a 0. naptól, azaz szerdától elfogadják a kuponokat. Összesen 320 márka 4000-nél is több üzletében 20-70 százalékos kedvezménnyel vásárolhatunk a kuponfüzettel, kávézók és éttermek is csatlakoztak az akcióhoz, ahol akár féláron is fogyaszthatunk.

Mosogatógéptablettát és öblítőt akár féláron is vásárolhatunk az Emag oldalán keresztül a kuponnal, a Müllerben pedig 40 százalékkal olcsóbban. De az ősz-téli szezonra szükséges gyógyszereket, vitaminokat is beszerezhetjük 25 százalékos kedvezménnyel. E

gyes Philips és Braun termékekre szintén 25 százalékos kedvezményt kaphatunk a Media Maktban, de a legjobban azok járhatnak, akiknek új szemüvegre van szükségük, hiszen 30 százalékkal olcsóbban, vagy akár féláron is beszerezhetik most a szemüvegkereteket.

Óvatosan a kuponokkal!

Legyünk azonban figyelmesek és tudatosak a kuponok beváltásakor, akár üzletben, akár online vásárolunk! A Budapesti Békéltető Testülethez beérkező panaszokból ugyanis látszik, hogy fogyasztóvédelmi probléma esetén sokszor nem biztosítják a garanciát az akciósan megvásárolt termékekre, vagy épp a fogyasztó nem tudja gyakorolni a szavatossági jogait, hívja fel a figyelmet egy múlt évi közlemény.

Azt sem árt tudni, hogy a webáruházakban történő levásárlást biztosító kuponok esetén bizonyos kivételekkel a fogyasztók ugyanúgy élhetnek a tizennégy napos indokolás nélküli elállás joggal, a leárazott árucikkeknél is!

A Glamour-napok akciós kuponjaival üzletben, de bizonyos esetekben webáruházon keresztül is vásárolhatnak a fogyasztók. Fontos, hogy alaposan olvassák el a kuponon lévő felhívásokat és tájékoztatásokat a vásárlás előtt!

Nem csak anyagilag mehetünk tönkre:

A vásárlás része a mindennapjainknak. Nincs is ezzel gond, amíg az anyagi kereteinken belül maradva, a számunkra valóban szükséges dolgokra költünk.

Ám amikor a vásárlással töltött idő életünk egy jelentős részét kitölti, rendszeresen önmagunk jutalmazására használjuk, és a boltban a sokadik felesleges tárgyat akarjuk a kosárba tenni, amiből otthon már egész kis gyűjteményünk van, érdemes megállnunk egy pillanatra és feltenni magunknak a kérdést: mi hiányzik az életünkből, amit vásárlással igyekszünk pótolni?

Mi az, amiről elterelődik közben a figyelmünk, amivel nehéz az életünkben szembesülnünk? Ha megtaláljuk a válaszokat, máris közelebb kerültünk egy tudatosabb élethez, és még a pénztárcánkban is több marad olyan tevékenységekre, amik nem elszívnak, hanem feltöltenek mondta el a Pénzcentrumnak Halászné Gosztonyi Ágnes szakpszichológus, tanácsadó.

Forrás: www.penzcentrum.hu

-- Hirdetés