Hírek

Az óriási akciók hétvégéje jön, mutatjuk, mire vigyázzon!

- Hirdetés

Az előttünk álló hétvége a vásárlásról szól majd, most, akár 50% kedvezménnyel hozzájuthatunk sok termékhez, ami év közben rendesen megterhelné pénztárcánkat, azonban vigyázzunk, mutatjuk, milyen dolgokra érdemes ügyelni!

Nem csak egy-egy szezon elején és végén, hanem a szezon közben is várhatjuk a nagy leárazásokat. Persze az üzletek online felületén szinte állandóak az akciók, ám most offline is nagy kedvezményekbe futhatunk bele.

Sok kereskedő így próbál helyet csinálni az új téli termékeinek, és megszabadulni a nyári, kora őszi feleslegétől. Nem ritka, hogy kifoghatunk ezekben a napokban pár megmaradt kitűnő nyári holmit az eredeti ár töredékéért, akár 60-70 százalékos kedvezménnyel.

Ezt az őszi átállást lovagolja meg az egyre divatosabb Galmour-napok, melyet erre a hétvégére időzítettek, de vannak üzletek, melyekben már a 0. naptól, azaz szerdától elfogadják a kuponokat. Összesen 320 márka 4000-nél is több üzletében 20-70 százalékos kedvezménnyel vásárolhatunk a kuponfüzettel, kávézók és éttermek is csatlakoztak az akcióhoz, ahol akár féláron is fogyaszthatunk.

Mosogatógéptablettát és öblítőt akár féláron is vásárolhatunk az Emag oldalán keresztül a kuponnal, a Müllerben pedig 40 százalékkal olcsóbban. De az ősz-téli szezonra szükséges gyógyszereket, vitaminokat is beszerezhetjük 25 százalékos kedvezménnyel. E

gyes Philips és Braun termékekre szintén 25 százalékos kedvezményt kaphatunk a Media Maktban, de a legjobban azok járhatnak, akiknek új szemüvegre van szükségük, hiszen 30 százalékkal olcsóbban, vagy akár féláron is beszerezhetik most a szemüvegkereteket.

Óvatosan a kuponokkal!

Legyünk azonban figyelmesek és tudatosak a kuponok beváltásakor, akár üzletben, akár online vásárolunk! A Budapesti Békéltető Testülethez beérkező panaszokból ugyanis látszik, hogy fogyasztóvédelmi probléma esetén sokszor nem biztosítják a garanciát az akciósan megvásárolt termékekre, vagy épp a fogyasztó nem tudja gyakorolni a szavatossági jogait, hívja fel a figyelmet egy múlt évi közlemény.

Azt sem árt tudni, hogy a webáruházakban történő levásárlást biztosító kuponok esetén bizonyos kivételekkel a fogyasztók ugyanúgy élhetnek a tizennégy napos indokolás nélküli elállás joggal, a leárazott árucikkeknél is!

A Glamour-napok akciós kuponjaival üzletben, de bizonyos esetekben webáruházon keresztül is vásárolhatnak a fogyasztók. Fontos, hogy alaposan olvassák el a kuponon lévő felhívásokat és tájékoztatásokat a vásárlás előtt!

Nem csak anyagilag mehetünk tönkre:

A vásárlás része a mindennapjainknak. Nincs is ezzel gond, amíg az anyagi kereteinken belül maradva, a számunkra valóban szükséges dolgokra költünk.

Ám amikor a vásárlással töltött idő életünk egy jelentős részét kitölti, rendszeresen önmagunk jutalmazására használjuk, és a boltban a sokadik felesleges tárgyat akarjuk a kosárba tenni, amiből otthon már egész kis gyűjteményünk van, érdemes megállnunk egy pillanatra és feltenni magunknak a kérdést: mi hiányzik az életünkből, amit vásárlással igyekszünk pótolni?

Mi az, amiről elterelődik közben a figyelmünk, amivel nehéz az életünkben szembesülnünk? Ha megtaláljuk a válaszokat, máris közelebb kerültünk egy tudatosabb élethez, és még a pénztárcánkban is több marad olyan tevékenységekre, amik nem elszívnak, hanem feltöltenek mondta el a Pénzcentrumnak Halászné Gosztonyi Ágnes szakpszichológus, tanácsadó.

Forrás: www.penzcentrum.hu