Érdekességek

Az orvhorgászt 9 bottal fogták meg!

- Hirdetés

Amíg a horgászat engedélyhez kötött tevékenység, mindig lesznek akik megpróbálják kijátszani a szabályokat. Nem volt ez másképpen régen sem, és a jövőben is akad majd, aki nem tartja be a szabályokat.

De amit most a balatoni halőrök megtapasztaltak, az nem mindennapi pofátlanságról tesz tanúbizonyságot.

Főhősünk úgy gondolta, hogy biztosra megy, ha már engedélyre nem futja neki. Egyből 9 db, azaz kilenc darab bottal is horgászott, melyből kettőn behúzott szerelék volt.

Ezzel rögtön kettős szabálysértést követett el. Elkapták a halőrök, büntetés formájában honorálták is tevékenységét. Attól nem is félt, hogy bevonják engedélyét, hiszen nem volt neki.

Talán a halőrök, akik bizony már sokat is tapasztalhattak a Balatonon sem gondolták, hogy hamarosan újra is találkoznak a pofátlan rapsiccal. Az első eset után néhány héttel ismét tetten érték a szabálytalankodót. Tanult az előző esetből, ekkor “csak” 6 bottal pecázott.

Az újabb szabályszegés miatt, valószínűleg eltiltják majd a területi jegy vásárlásától isNem hiszem, hogy ez különösebb visszatartó erő lenne számára

Talán felszerelés elkobzása, vagy igazán komoly bírság kiszabása jobban elrettentené a rapsickodástól, kérdés, hogy maguk, a horgászok ezt hogyan büntetnék, milyen szankciókat alkalmaznának.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Forrás: pecacsarnok.hu