Friss időjárásjelentés

Barátságtalan napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A fagyos, havas, téli időszaknak egyenlőre búcsút mondhatunk, azonban a télnek még nem, hiszen még csak január vége van, az előttünk álló napokban drasztikus felmelegedés következik be Békés, Csongrád megye térségében, de az érmének két oldala van.

Méghozzá nem mindegy hogyan, és milyen áron.

A mögöttünk álló csütörtöki nap folyamán erősen ködös, párás tájak jellemezték Békés, Csongrád megye térségét, mindössze 3 fokon tetőztek a napi maximum értékek, mérsékelt északkeleti szél társult hozzá.

A csütörtök kora esti órákban a légmozgás már délibe módosult, ezzel Békés, és Csongrád megye szerte erős felmelegedés vette kezdetét, aminek akár örülhetnénk is, sajnos ez a melegedés most nem a tavaszt hozza el Békés, és Csongrád megye lakói számára.

Csütörtökön, az éjszaka első felében még fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek, említésre méltó szél hiányában ismét egekbe szökik a páratartalom, így a csütörtök késő esti órákban ismét sűrűbb ködmezők képződhetnek, legfőképpen Békés, és Csongrád megye déli, és középső részein.

A péntek reggel ismét a köd, és gyenge fagy párosával indul, óvatosan a közlekedéssel megyénk útjain.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy gyenge szitálások az éjszaka folyamán előfordulhatnak, ami azért lehet veszélyes, mert kisebb területeken útlefagyások keletkezhetnek, amik szintén veszélyt jelenthetnek a közlekedőkre.

A péntek reggeli órákban az élénkülő, és egyre erősödő déli légmozgásnak köszönhetően a köd, valamint páramezők gyorsan feloszlanak majd, azonban ez nem jelenti azt, hogy pénteken már a napsütésé lenne a főszerep, marad a felhős időjárás, rövid ideig tartó napsütésre csak pénteken délután van esély.

A hétvége kifejezetten kellemetlen időjárást hoz, csak ezúttal nem a hó, hanem az erős szél, és az érkező csapadék fogja kellemetlenné tenni.

A napsütést ismét jó időre elfelejthetjük, szombaton pedig a déli szél Békés, és Csongrád megye szerte is jelentősen megerősödik, már-már viharossá fokozódik, a szombat délutáni órákhoz közeledve már akár egy-egy viharos, 55-60 km/h-t meghaladó széllökés is befuthat, ami vastagabb ágakat is leszakíthat.

Ez pedig veszélyt jelenthet a közlekedőkre, az igen erős szél vasárnapra kissé veszít majd erejéből, ennek ellenére a hét utolsó napja is igen kellemetlen időjárást tartogat Békés, Csongrád megye lakói számára.

Vasárnap is várható még szórt, kisebb mennyiségű csapadék eső formájában, nem is csoda, hiszen akár 14-15 fokot is mérhetünk a hétvége folyamán, a mondhatni drasztikus felmelegedés komoly panaszokat okozhat, főleg a szív-és érrendszeri panaszokkal küzdőknél, de az egészséges szervezetet is megviselheti.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.