Friss időjárásjelentés

Barátságtalan szerda vár Békés, és Csongrád megyére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Kedd hajnalban igen kellemetlen meglepetésben lehetett részük a korán utcára lépőknek, a hidegfront mögött erősen meghűlt a levegő, Békés, és Csongrád megye szerte barátságtalan, már-már késő őszies időjárás volt tapasztalható.

Ez még sajnos nem a jéghegy csúcsa, a légmozgás ugyan mérséklődött, az égbolt kitisztult, de a kedd nappali órákban a sok napsütés ellenére is csak 16 fokot mérhettünk, ősziesre fordult időjárásunk, ez kétségtelen.

A légmozgás a kedd éjszakai órákban tovább mérséklődik, majd iránya északnyugatiból északkeletibe módosul, ami kedvez a további lehűlésnek, így a szerda reggeli órákra akár 2 fok köré süllyedhetnek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, de fagyzugos helyeken akár 1 fok is elképzelhető.

Nagyon óvatosan a közlekedéssel, a nyári gumik ilyenkor már nem jól “dolgoznak”, könnyen meglepetés érheti a figyelmetlen autósokat, és gyalogosak egyaránt.

A szerda hőmérsékleti szempontból a tükörképe lesz a keddinek, 16 fokos napi maximum értékekkel célszerű számolni, és egyértelműen a napsütésé lesz a főszerep, az északkeleti légmozgás a délelőtti órákban fokozatosan megélénkül, így hőérzetünk 13 fok körül mozog majd.

Csütörtöktől mérsékelt felmelegedés kezdődik Békés, és Csongrád megye térségében, ami csak átmeneti lesz, mert minden jel, és számítás arra mutat, hogy szombaton újabb hidegfront érkezhet térségünkbe.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Csatlakozzon a beszélgetéshez