Friss időjárásjelentés

Bekeményít a tél Békés, és Csongrád megye szerte!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Igazi, kemény, hamisítatlan időjárással indít a január, a tél kemény támadást intéz Békés, és Csongrád megye térsége ellen, a ünnepek alatt enyhe időjárásban lehetett részünk, ennek ennek vége van, lássuk is, mi várható a folytatásban?

Már a csütörtöki napon érzékelhető volt, hogy az északnyugati szél segítségével az eddiginél fagyosabb légtömegek érkeztek Békés, és Csongrád megye térségébe, a szerdai 5 fokhoz képest a mai napon már csak fagypont körül tetőztek a napi maximum értékek, az igen élénk szél tovább rombolta hőérzetünket.

Az előttünk álló csütörtök éjszaka folyamán tovább folytatódik a fagyos légtömegek beáramlása Békés, és Csongrád megye térségébe, csípős reggel vár a korán ébredőkre, -5 fokig süllyednek a hőmérsékletek, és az élénk légmozgásnak köszönhetően hőérzetünk -7 fok körül alakul majd a péntek reggeli órákban.

A pénteki napon lesznek ugyan felhőátvonulások, élénk marad az északnyugati, majd északi légmozgás, egész napos fagyra készülhetünk, így ugyan pár órás napsütéssel számolhatunk, de ereje nem lesz.

A szombat hajnali órákban északnyugat felől egy csapadékzóna éri el Békés, és Csongrád megye térségét, és a szombat reggeli órákban havazás kezdődik, ami tartósnak, és jelentősebbnek ígérkezik, a szél ismét feltámad, így a szombati napon akár hófúvással is számolnunk kell.

A szombat reggeli óráktól a vasárnap reggeli órákig 7-10 cm hóréteg kialakulása várható Békés, Csongrád megye térségében, a legfőbb gondot nem a hó mennyisége, hanem a mellé társuló szél okozza majd, ami hordja majd a havat, és hóbuckákat emelhet, hétvégén óvatosan Békés, és Csongrád megye útjain!

A csapadékzóna vasárnap délelőtt elhagyja térségünket, lassan tisztulni kezd az égbolt, de az északi szél élénk marad, újabb, még fagyosabb légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe, és így az sem meglepő, hogy rendkívül zord hétfő reggelre ébredhetünk, akár -10 fok köré süllyedhetnek hajnalra a hőmérsékletek.

A folytatásban említésre méltó felmelegedés nem várható, sőt, a jövő hét közepén akár újabb jelentős, és tartós havazás érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.