Friss időjárásjelentés

Bekeményít a tél Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A tél ezúttal nem tréfál, a karácsonyi időszakban ugyan sajnos Békés, Csongrád megye térségét pontosan elkerülték a fagyos, nedvesebb létömegek, azonban sejthető volt, hogy a télnek még nincs vége, lássuk is, mi várható, a folytatásban?

A mögöttünk álló szerdai napon az igen erős északnyugati szél ellenére is még Békés, és Csongrád megye szerte 5 fokon tetőztek a napi maximum hőmérsékletek, ez azonban múló állapot, minden szempontból téliesre fordul időjárásunk.

Észak felől már megkezdődött a fagyos légtömegek beáramlása a Kárpát-medence térségébe, így ebből Békés, és Csongrád megye sem”marad ki”.

A szerda éjszakai órákban kissé mérséklődik a nappal még erős északnyugati légmozgás, a hideg levegő nyugalomba jut, a csütörtök reggeli órákra már -3 fok köré süllyednek a hőmérsékletek Békés, Csongrád megye térségében, és az éjszaka folyamán jelentéktelen hózáporok előfordulhatnak, óvatosan az utakon.

Csütörtökön igen sok lesz a felhőátvonulás, kisebb hózáporok kialakulhatnak, és a lehűlés már ilyenkor érződni fog, míg szerdán 5, addig csütörtökön már csak fagypont környékén tetőznek a napi maximum értékek, nappal ismét kissé feltámad az északnyugati légmozgás, mely tovább rontja majd hőérzetünket.

Pénteken újabb, még az eddiginél is fagyosabb légtömegek érkeznek Békés, Csongrád megye térségébe, a péntek éjszakai órákban pedig nyugat felől már jelentősebb  havazás érkezhet Békés, és Csongrád megye tájaira, a szombat esti órákig 5-8 cm friss kialakulásával számolhatunk.

A csapadékzóna vasárnap elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, és a jövő hét első napjaiban már sarkvidéki eredetű fagyos légtömegek érkeznek, így a hétfő, valamint kedd reggeli órákra akár -10 fok köré süllyedhetnek a hőmérsékletek, így a hét hátralévő részében kemény téli időjárásra készülhetünk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.