Friss időjárásjelentés

Bekeményít az időjárás Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk továbbra sem nyugszik meg, ugyan az erősen fagyos napokat magunk mögött tudhatjuk, de ezúttal az erős légmozgás okozhat gondokat Békés, és Csongrád megye szerte, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

A mögöttünk álló hétfői napon is már igen erős légmozgás jellemezte térségünket, enyhébb légtömegek érkeztek, ugyan 5 fok környékén tetőztek a hőmérsékletek, azonban az igen erős északnyugati szél miatt hőérzetünk fagypont körül alakult, a napsütésé volt a főszerep.

Közlekedési szempontból sajnos igen veszélyes éjszaka áll most előttünk, Békés, Csongrád megye szerte fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek, és a megolvadt hóréteg útlefagyásokat okozhat, főleg lakott területen kívül, és kanyarokban, óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain.

A hétfő éjszakai órákban tovább tisztul az égbolt, a szél némileg mérséklődik, de élénk marad, -2 fokig süllyednek a hőmérsékletek a hajnali órákra Békés, és Csongrád megye térségében, hőérzetünk az élénk szél miatt -4 fok körül alakul a kedd reggeli órákban.

Kedden a délelőtti órákban még a napsütésé a főszerep, azonban a déli órákhoz közeledve ismét felhők érkeznek, és a napsütésnek búcsút mondhatunk, kissé visszaesnek a hőmérsékletek, míg hétfőn 5, addig kedden csak 2 fok várható a délutáni órákban, a nappal erős légmozgás tovább rombolja hőérzetünket.

Az erős légmozgás mellé egy-egy viharos széllökés is társul majd, az előttünk álló hétfő éjszakai órákban is már előfordulhatnak majd 55-60 km/h-t meghaladó széllökések is, amik külön veszélyt jelenthetnek a közlekedésre, ilyen erősségű széllökések már vastagabb ágakat is leszakíthatnak.

Az erős légmozgás csak a szerda délutáni órákra mérséklődik, iránya nyugatiból délibe módosul, és így a hét közepén jelentős felmelegedés indul meg, csütörtök már akár 8 fok környékén tetőznek a maximum hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében.

A hétvégéhez közeledve ismét hidegebb légtömegek érkeznek, és jelentős lehűlés kezdődhet vasárnaptól Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.