Friss időjárásjelentés

Bekeményít az időjárás Békés, és Csongrád megyében is!

- Hirdetés

Időjárásunk ezúttal sem tréfál az év leghidegebb éjszakája jöhet Békés, és Csongrád megye térségében és lesznek helyek akkor akár -10 fok köré süllyedhetnek a hőmérsékletek, bekeményít a tél, nem is kicsit, és lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A mögöttünk álló ködös, és egész fagyos időjárás után hétvégén egy hidegfront érintette térségünket, így kisebb enyhülés következett be, így a hétvégén bizony még kevés csapadék hullott, havas eső formájában azonban a hirtelen enyhülésnek ára lesz, már hétfőn reggel is -6 fokig süllyedtek a hőmérsékletek.

Ez részben a jelentősen mérséklődő légmozgásnak, részben pedig a tisztuló égboltnak köszönhetően de a hidegfront hátoldalán amúgy is sarkvidéki eredetű fagyos légtömegek érkeztek, így nem is csoda az, hogy erős lehűlésnek lehetünk elszenvedői, hétfőn még azért 2 fokot mérhetünk és sok volt a napsütés.

A hőmérsékletek már a hétfő délutáni órákban zuhanni kezdetek, 15 óra után fagypont alá ereszkedtek a hőmérsékletek, így nem is csoda, hogy az idei tél leghidegebb éjszakája vár Békés,és Csongrád megyére.

Az éjszaka folyamán zúzmara képződhet, így kissé kifehéredhet a táj, és a jégkaparót pedig már érdemes most előkészíteni, hiszen magas a páratartalom, s akár -8 fok alá is süllyedhetnek a hőmérsékletek Békés és Csongrád megye térségében, amire az idei télen még nem volt példa.

A hegyekben még extrémebb faggyal számolhatnak, ott akár -10 fok alá süllyedhetnek a hőmérsékletek.

A keddi napon már az anticiklon erős hatással lesz térségükre, s délután is csak fagypont körül tetőznek a maximum hőmérsékletek, jelentősebb légmozgás vagy említésre méltó csapadék nem várható a napsütés lesz túlsúlyban, ennek ellenére hőérzetünk nem lesz komfortos.

Szerdán hajnalban is igen erős fagy várható, de akkor már több lesz a felhőátvonulás Békés,és Csongrád megye tájain, azonban csapadék továbbra sem várható és jelentősebb enyhülés sem, igazi, s kemény, téli időjárás vár Békés, és Csongrád megye lakóira az előttünk álló napokban, közel -10 fokos reggelekkel.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.