Friss időjárásjelentés

Bekeményít az időjárás Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés

A mögöttünk álló péntek este mérséklődött, és délkeletibe módosult a szél Békés, és Csongrád megyében s ennek köszönhetően már a péntek esti órákban sűrű ködmezők képződtek, volt ahol a látótávolság még a 100 métert sem érte el, veszélyessé vált a közlekedés.

A szombat reggeli órákban érezhetően megélénkült a szél, 8 fokra ébredhettünk és a ködfelhőzet gyorsan feloszlott, részben kitisztult az égbolt, így a délelőtti órákban átmeneti, s szűrt napsütésben lehet részünk valamint dinamikus felmelegedésben, szombaton a délután órákban akár 18-20 fokot is mérhetünk.

A Dunántúlt már elérte egy intenzív csapadékmező, s így az ott élők szürke, borongós, kellemetlen napra számíthatnak, nagy hőkülönbség alakul ki ma hazánk tájai között, s például Sopron térségében már csak 14 fokot mérhetnek a délutáni órákban.

A csapadékhullásból mi sem maradunk ki, a szombat esti órákban már Békés, Csongrád megye tájaira is megérkezik a csapadékzóna, és akár jelentősebb csapadékhullással is számolhatunk, ami átnyúlik még a vasárnap reggeli órákra is, s elmondhatjuk, hogy nem ez lesz a kirándulók hétvégéje, bár még a szombati nap alkalmas lehet szabadtéri munkák elvégzésére.

A csapadékzóna vasárnap délelőtt elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét s északkeletibe módosul a légmozgás, így jelentősen hidegebb légtömegek érkeznek, így a szombati, közel 20 fokhoz képest a hétfői napon már csak mindössze 12-13 fokot mérhetünk.

Fontos megjegyezni, hogy a vasárnap délután bezúduló hidegebb légtömegek, és valamint a mérséklődő légmozgás hatására hétfőn, és még a keddi napon is faggyal kell számolni a reggeli órákban, sajnos ismét kedvező feltételek adódnak a ködképződéshez, így igen veszélyes hétfő reggelre ébredhetünk, mert a fagy és köd nagyon veszélyes közlekedési helyzeteket teremthet, óvatosan az utakon.

Kedden élénken szeles, és napsütésben már gazdagabb napra számíthatunk, és azonban a szerdai napon már egy újabb, és jelentős csapadékzóna éri el Békés, és Csongrád megye térségét, időjárásunk rendkívül szeszélyes arcát mutatja, amit a frontérzékenyek sajnos alaposan elszenvednek.

Jól mutatja ezt például, hogy míg októberben összesen 8, novemberben már 43 mm csapadék hullott, és az előttünk álló napokban még további jelentős mennyiségű eső várható, a hideg-meleg légtömegek igen gyakran váltogatják egymást, ami még az egészséges emberi szervezetet is megviseli.

Összegezve esernyőre fel, mert szombat éjszaka ismét jelentős eső érkezik Békés, és Csongrád megyébe, és a folytatás sem túl biztató, hétfőn reggel pedig még faggyal is számolnunk kell, így kellemetlen, esős, s egyben veszélyes napok állnak Békés, és Csongrád megye lakói előtt.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.