Friss időjárásjelentés

Bekeményít az ősz Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló hétfői napon is még a napsütésé volt a főszerep, Békés, és Csongrád megye szerte 17-18 fokon tetőztek a hőmérsékletek, ami novemberhez képest nagyon enyhének mondható, azonban változás közeleg!

Téli fordulat ugyan még nem várható, azonban kissé szelesebbre, és felhősebbre fordul időjárásunk a hét közepétől.

Az előttünk álló hétfő éjszaka enyhének ígérkezik, a reggeli órákra 6 fokig süllyednek a hőmérsékletek, az elmúlt napokban gyakori volt a jellemzően napfelkeltekor jelentkező átmeneti fagy, ettől most ezúttal nem kell tartanunk, foltokban kisebb ködmezők képződhetnek, de nem ez lesz a jellemző.

A ködképződési hajlamot jelentősen csökkenti, hogy a reggeli órákra kissé megélénkül a délkeleti szél, és még kedden marad a kellemes kora őszi időjárás, a hét második napján akár 19 fokot is mérhetünk majd Békés, és Csongrád megye térségében.

Kedden is a napsütésé lesz a főszerep, bár a délutáni órákban nyugat felől felhősödés kezdődik, azonban említésre méltó csapadékkal továbbra sem kell számolnunk, marad az erősen aszályos időjárás.

Szerda délutántól az eddigi stabil délkeleti légmozgás tartósan északkeletibe módosul, és a csütörtöki naptól mérsékelt, de tartós lehűlés látszik körvonalazódni Békés, és Csongrád megye térségében, ezzel véget is ér a kellemesen enyhe időjárás, péntek hajnalban már fagyhat.

A hétvége is száraz, hideg időjárást tartogat, szombaton például már csak 10 fok körül alakulnak a napi maximum értékek, és az éjszakai fagyok a hétvégéhez közeledve állandósulni látszanak, beköszönt végre az igazi, hamisítatlan ősz.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.