Friss időjárásjelentés

Békés, és Csongrád megye szerte bekeményít időjárásunk!

- Hirdetés

Már csak szó szerint pár nap, s az ősz kellős közepén találjuk magunkat Békés, Csongrád megye szerte, a vasárnap igazán igazán kellemes, napsütésben gazdag volt, nyárias időjárást is hozott, így voltak pontok, ahol 24 fok felett tetőztek a napi maximum értékek, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.A hétfő hajnal igen enyhének ígérkezik, 14 fok várható a hajnali órákban, megélénkül kissé a légmozgás, s ez némileg rontja a majd hőérzetünket, ez természetesen a reggeli órákra vonatkozik.

Hétfőn a napsütésé a főszerep, lesznek ugyan felhőátvonulások, de csapadék nem várható még Békés, és Csongrád megye térségében, nyárias hőmérsékletekkel számolhatunk így a hét első napján akár ismét 25 fok magasságában tetőznek a hőmérsékletek, ami ez év ezen időszakában igen barátinak mondható.

Keddre már Békés, és Csongrád megye szerte mérséklődik a hétfőn még élénk déli légmozgás, így a kedd hajnali órákban lakott területeken kívül pára, ködmezők is megjelenhetnek, óvatosan a közlekedéssel, s mert a vadak is ilyenkor igen aktívak, jelentősen megnőhet a vad, kontra autós találkozások száma.

Szerdán nagyot fordul Békés, és Csongrád megye időjárása, egy erős hidegfront éri el térségünket, igen jelentős esőre, és lehűlésre van kilátás, a front szerda délelőtt még a Dunántúlon fejti ki hatását, majd a szerda esti órákra eléri Békés, és Csongrád megye térségét, a Dunántúlon zivatarok is előfordulhatnak.

Szerda estétől csütörtök estig jelentős esővel, és lehűléssel számolhatnak Békés, és Csongrád megye lakói és minden jel arra mutat, hogy megérkezik az igazi ősz, a csütörtöki napon alig érik el a hőmérsékletek a 12-13 fokot, ami már igazán ősziesnek mondható.

A front érkezésekor az addigi déli légmozgást mér élénkülő északnyugati váltja, és megkezdődik a hideg légtömegek beáramlása Békés, és Csongrád megye térségébe.

A hidegfront csütörtök este elhagyja Békés, és Csongrád megye tájait, péntek hajnalban igen erős lehűlés várható, lesznek Békés, Csongrád megyének olyan pontjai, ahol 2-3 fokig süllyednek a hőmérsékletek.

A folytatásban jelentős felmelegedés nem várható marad az őszies, péntektől már nyugodtabb időjárás, s a hétvégén ismét megjelennek a pára, és ködmezők Békés, és Csongrád megye területén.Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jele kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.