Friss időjárásjelentés

Békés, és Csongrád megye szerte veszélyes éjszaka várható!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló vasárnap elhozta Békés, s Csongrád megye lakói számára a tavaszt, még ha átmenetileg is, a délutáni órákban már 14 fokot is mérhettünk, a képlet azért nem ilyen egyszerű, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk az előttünk álló napokban.

A mai napot nevezhetnénk téli kánikulának, hiszen a sok napsütésnek, valamint szélcsendes időjárásnak köszönhetően hőérzetünk 20 fok körül alakult, amire február közepén már nagyon rég volt példa.

Ezt a nyugodt, és az évszakhoz képest kifejezetten meleg periódust egy erős anticiklonnak köszönhetjük, mely Békés, és Csongrád megyét is bástyaként védi a közelgő frontok, és ciklonok ellen.

A jövő hét első napjai igazán kellemes nappalokat ígérnek, 14 fok körüli hőmérsékletekkel, s szélcsendes időjárással, azonban az örömbe némi üröm is vegyül, nem örülhetünk felhőtlenül, az éjszakák Békés, és Csongrád megye szerte veszélyesnek ígérkeznek közlekedési szempontból.

A hétfő hajnali órákra Békés, Csongrád megye tájain sűrű ködmezők képződnek, a hőmérsékletek bőven fagypont alá süllyednek, eme kettő időjárási tényező pedig nem szerencsés párosítás, jelentősen nőhet a balesetveszély kockázata, óvatosan a közlekedéssel, reggel -3 fok várható.

A ködmezők a délelőtti órákban lassan oszlanak, ezután azonban dinamikus felmelegedés veszi kezdetét, Békés, és Csongrád megye szerte sok napsütés várható, ismét 14 fok köré emelkednek a hőmérsékletek, mérsékelt, váltakozó irányú légmozgás társul hozzá.

A gyenge légmozgás, az éjszakai erős párásság miatt jelentősen emelkednek majd a szmogkoncentrációs értékek, az előttünk álló napokban emelkedhetnek az allergiás panaszok, valamint ez az időjárás sajnos a légúti betegségben szenvedőknek sem kedvez, az influenza terjedését pedig elősegíti.

A jövő hét végéhez közeledve egy hidegfront közelítheti meg Békés, Csongrád megye térségét, ami véget vethet a korai tavasz uralmának, mert a front hátoldalán jelentősen hidegebb légtömegek érkeznek Békés és Csongrád megye térségébe, és természetesen a csapadék sem marad majd el.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.