Friss időjárásjelentés

Békés, és Csongrád megyébe újabb mediterrán ciklon érkezik!

- Hirdetés
0 Shares

Az előző mediterrán ciklon mindössze 2-3 mm esőt hozott megyénkbe, mint ahogyan az várható volt, hó csak a legmagasabb hegycsúcsainkon fordult elő, ott is csak pár cm. Újabb mediterrán ciklon éri Békés, s Csongrád megye térségét a szerdai napon, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Az előttünk álló éjszaka derült égboltra tekinthetünk fel, csapadék nem várható, s jelentősebb légmozgás sem, ennek köszönhetően fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek Békés, s Csongrád megye szerte így óvatosan a közlekedéssel, kanyarokba s valamint erdősávokban útlefagyások keletkezhetnek mindenkit hazavárnak.

A szerdai napon még a délelőtti órákban, és valamint a kora délutáni órákban azért számíthatunk kevés napsütésre, majd délnyugat felől felhősödés kezdődik, és a ciklonnak köszönhetően a csapadékhullás se marad el, Békés, és Csongrád megyében 3-5 mm esővel számolhatunk, eső formájában.

Hazánk magasabban fekvő pontjain átmeneti havazás is előfordulhat, sajnos a hó nem marad meg csak ideig-óráig.

Az Alpok térségében, főleg a déli területeken közel 2 méter hó hullott, és Csehországban pedig szélvihar pusztított, így  tehát Európában nagyon is változatos az időjárás, az igazi tél idővel megérkezik hazánkba is, csak idő kérdése.

Nappalonként 8-10, éjszakánként 2-3 fok várható, s talaj mentén főleg péntektől fagyhat, erre azért nem árt felkészülni, ügyeljünk a réteges öltözködésre, és a megfelelő vitaminbevitelre, a C, és D vitamin segít ilyenkor legjobban az immunrendszer megerősítésében.

Míg Európa jelentős részére már megérkezett a tél, Amerikában, nagy kiterjedésű erőtüzek pusztítanak Ausztráliában is, ami nagyon sajnálatos mert óriási erdők válnak tűz martalékává. sajnos fokozva ezzel is a klímakatasztrófa bekövetkezését, aki csak tud, tegyen a környezetszennyezés megállításáért, mert csak egy bolygónk van a Föld, és csak addig lakhatunk itt, amíg a természet elviseli a rá nehezedő nyomást, az pedig már nem tart sokáig, ha ennyire gyorsan folytatódik a káros anyagok kibocsájtása, az igaz Békés, s Csongrád megye térségére is.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares