Mezőgazdaság

Belföldre és külföldi piacra is termel majd a kukoricamalom Karcagon

- Hirdetés
0 SharesAgrárpiac

2018. április 03., kedd • 16:13 Belföldre és külföldi piacra is termel majd a kukoricamalom Karcagon

-- Hirdetés

A beruházást megvalósító cég a korábbi üzem tárolóit már felújította, de újakat is terveznek.

Kukoricamalmot épít Karcagon, a volt rizshántoló területén a Jász-föld Zrt. 1,5 milliárd forintos beruházással – közölte kedden a Földművelésügyi Minisztérium (FM)

A kormány elképzeléseivel összhangban, a feldolgozott mezőgazdasági termékek arányát növeli majd az a világszínvonalú, belföldre és külföldi piacra is termelő kukoricamalom, amely 2019-től áll üzembe – fogalmazott Kovács Sándor a karcagi malomépítés bejárását követően.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselőjelölt jelezte: a Jászföld Zrt. 1.5 milliárd forintos beruházással 120 tonna/nap kapacitású kukoricamalmot épít Karcagon, a volt rizshántoló területén. A karcagi malom létesítése hozzájárul a mezőgazdasági termékek értéknöveléséhez, az ország, a megye és legfőképpen a karcagiak gyarapodásához.

fotó: FM

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az 500 millió forintos uniós támogatást elnyert malomépítés bejárása után úgy fogalmazott: a beruházást megvalósító cég a korábbi üzem tárolóit már felújította, de újakat is terveznek.

A kukoricamalom teljes kapacitásának megindulását követően 25 új munkahely jön létre, összességében pedig, a termelést kiszolgálókkal együtt 50 munkahely létesül, ami Karcag és környékét erősíti. Mint fogalmazott, a malom építése a kukoricatermelésben is többletfoglalkoztatást jelent, valamint rendkívül jelentős a gazdáknak, akik helyben tudják majd értékesíteni terméküket, megtakarítva ezzel a szállítási költségeket.

A jászladányi székhelyű, gabonatermesztéssel, marha- és sertéstenyésztéssel foglalkozó Jász-föld Mezőgazdasági Zrt. a nyilvános cégadatok szerint 2016-ban 2,7 milliárd forint árbevételt ért el a megelőző évi 2,87 milliárd forint után. Eközben adózott eredménye 302 millió forintról 255 millió forintra csökkent. A cég 2016-ban 118 dolgozót foglalkoztatott.

agrotrend.hu / FM

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>