Mezőgazdaság

Bemutatkozik az új minisztérium, az Agrárminisztérium

- HirdetésHírek

2018. május 11., péntek • 14:56 Bemutatkozik az új minisztérium, az Agrárminisztérium

Elfogadta az országgyűlés a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényt. Tíz tárcával működik majd a negyedik Orbán-kormány.

A most elfogadott jogszabály alapján a leendő kabinet tíz tárcája: Agrárminisztérium, Belügyminisztérium, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Honvédelmi Minisztérium, Igazságügyi Minisztérium, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Miniszterelnökség és Pénzügyminisztérium – számolt be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. (NAK).

Parlamenti beszédében Gulyás Gergely képviselő, a Miniszterelnökség leendő vezetője az agráriumról szólva az unió következő költségvetését emelte ki, rámutatva, az a legnagyobb mértékben éppen az agrártámogatásokat kurtítaná meg. A magyar kormány célja, hogy szövetségeseket keresve ennek ellent tudjon állni. – Azok a támogatások, amelyek eddig is jártak a földet művelő magyar gazdáknak, a jövőben is érkezzenek meg az EU-tól! – hangoztatta.

Az Agrárminisztérium tárcavezető-jelöltje Nagy István eddigi FM-miniszterhelyettes.

Az új elnevezéséből így kimarad a vidékfejlesztés szó, pedig – jelentős változásként – a minisztérium e területet várhatóan visszakapja az új kormányzati ciklusban.

A vidékfejlesztés 2010-2014-ben is a tárcához tartozott, 2014-től azonban a Miniszterelnökséghez került.

agrotrend.hu / NAK

nyomtatható verzió küldés e-mailben


Csatlakozzon a beszélgetéshez