Friss időjárásjelentés

Berobban a tél Békés, és Csongrád megyébe is!

- Hirdetés
0 Shares

Mint ahogyan előző előrejelzéseimben is említettem, s óvatosan a tavaszvárással, és bizony a számítások nagyon úgy tűnik, hogy beválnak, hiszen az idei tél legfagyosabb napjai közelegnek s így akár komolyabb havazásra is van esély, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban Békés, és Csongrád megye tájain.

A medve ezúttal is tévedett, még messze a tél vége, s de ez a hiedelem az utóbbi 10 évben már rendkívül sokszor megdőlt, sajnos ezen állat már nem képes megjósolni a tavasz közeledtét.

A vasárnap még enyhébb de estétől csapadékosabb időjárást tartogat, Békés és Csongrád megye szerte is még 8-9 fok magasságában tetőznek a hőmérsékletek, de majd az esti órákban jelentősen megerősödik a déli légmozgás, mediterrán ciklon érkezik, ami jelentős csapadékkal jár majd, Békés, és Csongrád megye tájain hétfő estig akár 20 mm-t meghaladó eső eshet.

Éjszaki fagyokkal az előttünk álló 3 napban még nem kell számolnunk de azonban szerdán nagy változás következik be Békés, és Csongrád megye időjárásában, s hiszen egy újabb mediterrán ciklon közelíti meg tájainkat, ezzel egy időben pedig sarkvidéki eredetű fagyos légtömegek is érkeznek, ennek köszönhetően megérkezik az igazi, hamisítatlan, és zord tél hazánkba.

Szerda késő este a ciklon eléri térségünket, és a kezdeti esőt csütörtök hajnalra akár intenzívebb havazás válthatja, így Békés, Csongrád megye térségében az 5 cm-t is meghaladhatja a lehulló hó mennyisége, és kisebb körzetekben akár 8-10 cm hó is lehullhat, erről pontosabb adatokat kedden közlök.

Csütörtökön már a fagyos légtömegek is megérkeznek tájainkra, és az idei tél legfagyosabb napjai várnak ránk, olyannyira, hogy még nappal is fagypont alatt maradnak a hőmérsékletek s péntek hajnalban akár -10 fok köré süllyednek a hőmérsékletek s a folytatásban is rendkívül zord, télies időjárás várható Békés és Csongrád megye tájain.

Szerda estétől nagyon óvatosan a közlekedéssel mert a csapadék halmazállapota gyorsan változik majd, s a kezdeti esőt havas eső majd havazás váltja, s igen nagy lesz a balesetveszély az utakon, a hóvirágok sok helyen előbújtak, de sajnos még a télnek messze nincs vége, most jön még a java.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzést készítette: Gubár András Meteorológiai szaktanácsadó

0 Shares